Dit plantenrekje komt Goed-van-Pas

Wij introduceren het Goed-van-Pas Plantenrekje gemaakt van de oude ASN Digipas! Deze had je nodig voor het overboeken van geld naar een ander. Nu je de digipas niet meer nodig hebt, hebben we ze een nieuwe bestemming gegeven: een plantenrek.

Bestel nu

Plantenrekje zwart met rood en plant erdoorheen geweven

Het Goed-van-Pas Plantenrekje hebben we niet alleen gemaakt. De engineers van Better Future Factory ontwikkelden dit nieuwe product. En de duurzame plant die bij het plantenrekje hoort is biologisch geteelt door Sprinklr. Samen proberen we de wereld een stukje groener te maken!

Upcycling: van ASN Digipas naar design plantenrek

Upcycling betekent iets onbruikbaars bruikbaar maken. In het geval van het plantenrekje werd het plastic van de oude ASN Digipas vermalen, net als een reststroom doppen van PET-flessen. Om vervolgens tot plaat omgevormd te worden. Vanaf dat punt komen er lasers in het spel. Die worden ingezet om de perfecte zeshoek uit te snijden. Doe dat een stuk of 3.000 keer, bevestig ze aan elkaar et voilà 500 unieke groeihulpjes.

Better Future Factory

Gevestigd in het oude Tropicana zwembad in Rotterdam, ontwerpt en produceert Better Future Factory de meest waanzinnige producten van bestaand plastic. Van meubels gemaakt van oud speelgoed tot de verpakking van de duurzame RUIK parfums. De missie van Better Future is dan ook niet verrassend: een wereld zonder plastic afval.

Geproduceerd in Nederland


Het plantenrekje bestaat volledig uit gerecyclede materialen en is in Nederland geproduceerd. De rode hexagon in het plantenrekje is gemaakt van de behuizing van de ASN Digipas. De zwarte hexagons zijn gemaakt van een reststroom zwarte doppen van PET-flessen.

De overige onderdelen van de oude digipassen (zoals batterij, elektronica en het beeldschermpje) worden via reguliere stromen gerecycled.

Biologische planten

Communitylid Sprinklr strijdt voor biologische teelt. Ze willen naar eigen zeggen ‘de teeltsector een schop onder de kont geven’. Hun biologische planten zijn inheems en gifvrij. Daarmee zijn de planten ontzettend goed voor de biodiversiteit, en wat goed is voor de beestjes is goed voor ons. Een win – win en de ideale partner om het plantenrekje mee tot bloei te brengen.


Hoe komt de verkoopprijs tot stand?

De prijs voor het Goed-van-Pas plantenrekje in combinatie met de biologisch gekweekte klimplant van Sprinklr is € 49,95. We vinden transparantie belangrijk en laten je graag zien hoe deze prijs tot stand komt.

Plantenrekje en verpakking
Kosten die hieronder vallen zijn; het uit elkaar halen van de ASN digipassen, shredden van het materiaal, lasersnijden van de zwarte en rode hexagon(s), de bijgevoegde bevestigingsmaterialen, kwaliteitscontrole op alle hexagons, het samenstellen van de sets, het vouwen en inpakken van de doosjes en de verpakking zelf.
€ 22,07
Biologisch gekweekte plant van Sprinklr € 14,95
Verzendkosten € 6,95
Handlingskosten
Handling is de laatste stap in het proces. Hierbij zorgt Sprinklr onder andere voor het contact met de leverancier voor de levering van de juiste (hoeveelheid) klimplanten, stellen ze de set samen voordat deze de deur uitgaat, doen ze een final check op de kwaliteit en dragen ze zorg voor de verzending en de planning daarvan.
€ 5,98
Totaal plantenrekje + plant incl. BTW en verzending € 49,95

We helpen je een handje

Met onze handleiding is de bevestiging van je Goed-van-Pas Plantenrekje zo gepiept.

Vragen?

Meer lezen over het hergebruik van plastic?

Hoe zit met het plastic?
Plasticvervuiling: dit is wat wij eraan doen
Wat mag er wel en niet in de plastic bak