Dit plantenrekje komt Goed-van-Pas

De wereld komt om in plastic. Plastic is nuttig maar wanneer het niet meer gebruikt wordt is het vooral rommel op de steeds grotere berg van afval. Dat wilden we niet laten gebeuren met onze oude ASN Digipassen. Daarom introduceren wij het Goed-van-Pas Plantenrekje.

Als je bij ons bankiert dan ken je ‘m misschien wel. De ASN Digipas is dat kleine rode apparaatje. Tot voor kort had je deze nodig voor het overboeken van geld naar een ander. Dat hoeft niet meer. Aan ons de taak om de oude digipassen een nieuw, duurzaam nut te geven. En dat deden we niet alleen.

Bestel het Goed-van-Pas Plantenrekje

Goed voor de toekomst

Gevestigd in het oude Tropicana zwembad in Rotterdam, ontwerpt en produceert Better Future Factory de meest waanzinnige producten van bestaand plastic. Van meubels gemaakt van oud speelgoed tot de verpakking van de duurzame RUIK parfums. De missie van Better Future is dan ook niet verrassend: een wereld zonder plastic afval. Met dit innovatieve team van jonge engineers ontwikkelden we een nieuw product. Met als doel om samen met onze klanten meer vierkante meters groen te maken en om de biodiversiteit een handje te helpen.Zeshoekjesdenken

Upcycling betekent iets onbruikbaars bruikbaar maken. In het geval van het plantenrekje werd het plastic van de oude ASN Digipas vermalen, net als een reststroom doppen van PET-flessen. Om vervolgens tot plaat omgevormd te worden. Vanaf dat punt komen er lasers in het spel. Die worden ingezet om de perfecte zeshoek uit te snijden. Doe dat een stuk of 3000 keer, bevestig ze aan elkaar et voilà 500 unieke groeihulpjes. Maar een duurzaam plantenrekje is natuurlijk niet compleet zonder duurzame plant.


Goed om te weten:


Het plantenrekje bestaat volledig uit gerecyclede materialen en is in Nederland geproduceerd. De rode hexagon in het plantenrekje is gemaakt van de behuizing van de ASN Digipas. De zwarte hexagons zijn gemaakt van een reststroom zwarte doppen van PET-flessen.

De overige onderdelen van de oude digipassen (zoals batterij, elektronica en het beeldschermpje) worden via reguliere stromen gerecycled. Voor de rubberen toetsenbordjes hebben we echter nog geen bestemming omdat daar geen bestaande recycle-stroom voor is. Heb jij daar een slim idee voor, laat het ons dan weten.

Bestel het Goed-van-Pas Plantenrekje

Écht puur natuur

Ambitieuze startup communitylid Sprinklr strijdt voor biologische teelt. Ze willen naar eigen zeggen ‘de teeltsector een schop onder de kont geven’. Dit jonge en deskundige team gaat helemaal voor groen. Hun biologische planten zijn inheems en gifvrij. Daarmee zijn de planten ontzettend goed voor de biodiversiteit, en wat goed is voor de beestjes is goed voor ons. Een win – win en de ideale partner om het plantenrekje mee tot bloei te brengenNu (beperkt) verkrijgbaar

Je hebt nu het verhaal van het Goed-van-Pas Plantenrekje gelezen en het leuke is, je kunt er zelf ook eentje in huis (of ja, eigenlijk is het voor je tuin) halen. Het plantenrekje wordt geleverd met een biologisch gekweekt klimplant, een Clematis. Er zijn maar 500 rekjes geproduceerd dus als je er eentje wilt bemachtigen wacht dan niet te lang want op = op.

Bestel het Goed-van-Pas Plantenrekje

Hoe komt de verkoopprijs tot stand?

De prijs voor het Goed-van-Pas plantenrekje in combinatie met de biologisch gekweekte klimplant van Sprinklr is € 49,95. We vinden transparantie belangrijk en laten je graag zien hoe deze prijs tot stand komt.

Plantenrekje en verpakking
Kosten die hieronder vallen zijn; het uit elkaar halen van de ASN digipassen, shredden van het materiaal, lasersnijden van de zwarte en rode hexagon(s), de bijgevoegde bevestigingsmaterialen, kwaliteitscontrole op alle hexagons, het samenstellen van de sets, het vouwen en inpakken van de doosjes en de verpakking zelf.
€ 22,07
Biologisch gekweekte plant van Sprinklr € 14,95
Verzendkosten € 6,95
Handlingskosten
Handling is de laatste stap in het proces. Hierbij zorgt Sprinklr onder andere voor het contact met de leverancier voor de levering van de juiste (hoeveelheid) klimplanten, stellen ze de set samen voordat deze de deur uitgaat, doen ze een final check op de kwaliteit en dragen ze zorg voor de verzending en de planning daarvan.
€ 5,98
Totaal plantenrekje + plant incl. BTW en verzending € 49,95

We helpen je een handje

Met onze handleiding is de bevestiging van je Goed-van-Pas Plantenrekje zo gepiept.

Vragen?

Meer lezen over het hergebruik van plastic?

Hoe zit met het plastic?
Plasticvervuiling: dit is wat wij eraan doen
Wat mag er wel en niet in de plastic bak