Dit plantenrekje komt Goed-van-Pas

Wij introduceren het Goed-van-Pas Plantenrekje gemaakt van de oude ASN Digipas! Deze had je nodig voor het overboeken van geld naar een ander. Nu je de digipas niet meer nodig hebt, hebben we ze een nieuwe bestemming gegeven: een plantenrek.
Plantenrekje zwart met rood en plant erdoorheen geweven

Het Goed-van-Pas Plantenrekje hebben we niet alleen gemaakt. De engineers van Better Future Factory ontwikkelden dit nieuwe product. Samen proberen we de wereld een stukje groener te maken!

Upcycling: van ASN Digipas naar design plantenrek

Upcycling betekent iets onbruikbaars bruikbaar maken. In het geval van het plantenrekje werd het plastic van de oude ASN Digipas vermalen, net als een reststroom doppen van PET-flessen. Om vervolgens tot plaat omgevormd te worden. Vanaf dat punt komen er lasers in het spel. Die worden ingezet om de perfecte zeshoek uit te snijden. Doe dat een stuk of 3.000 keer, bevestig ze aan elkaar et voilĂ  500 unieke groeihulpjes.

Better Future Factory

Gevestigd in het oude Tropicana zwembad in Rotterdam, ontwerpt en produceert Better Future Factory de meest waanzinnige producten van bestaand plastic. Van meubels gemaakt van oud speelgoed tot de verpakking van de duurzame RUIK parfums. De missie van Better Future is dan ook niet verrassend: een wereld zonder plastic afval.

Geproduceerd in Nederland


Het plantenrekje bestaat volledig uit gerecyclede materialen en is in Nederland geproduceerd. De rode hexagon in het plantenrekje is gemaakt van de behuizing van de ASN Digipas. De zwarte hexagons zijn gemaakt van een reststroom zwarte doppen van PET-flessen.

De overige onderdelen van de oude digipassen (zoals batterij, elektronica en het beeldschermpje) worden via reguliere stromen gerecycled.

We helpen je een handje

Met onze handleiding is de bevestiging van je Goed-van-Pas Plantenrekje zo gepiept.

Vragen?

Meer lezen over het hergebruik van plastic?

Hoe zit met het plastic?
Plasticvervuiling: dit is wat wij eraan doen
Wat mag er wel en niet in de plastic bak