Duurzame kinderboeken voor wereldverbeteraars vanaf 6 jaar

Lekker lezen en leren over het klimaat en de natuur tegelijkertijd. Dat is nog eens twee vliegen in één klap! Met deze duurzame kinderboeken voor kinderen van 6 tot 12 jaar wordt je kind een echte wereldverbeteraar.

Atlas van de aarde

André Kuipers en Paco Vink

Wist je dat je met een raket in één dag zestien keer om de aarde kunt vliegen? In Atlas van de Aarde stap je in een raket en reis je met astronaut André Kuipers naar de mooiste plekken op aarde. Je vliegt langs de Bahama’s en het Amazonewoud en leert over de planten en dieren die onze planeet rijk is. Dit kijkboek is een ruimteavontuur, atlas, fotoboek en encyclopedie in één. Oneindig veel kijk- en leesplezier.

Voor kinderen van 5 tot 10 jaar.

Toen rups een vlinder werd

Bette Westera

Toen rups een vlinder werd is een betoverend boek vol met versjes en verhalen over alles wat kruipt en krioelt in de tuin. In het boek volg je Rups, die Eendagsvlieg ontmoet terwijl hij nog in zijn coconnetje zit. Als Rups eindelijk Vlinder is geworden, gaat hij weer opzoek naar Eendagsvlieg, om te laten zien hoe prachtig hij is geworden. In zijn zoektocht maakt Vlinder kennis met allerlei andere insecten, zoals de kriebelige eikenprocessierups en oorwurm, die een nieuwe naam wil hebben. Toen rups een vlinder werd is bekroond met een Zilveren Griffel in de Kinderboekenweek van 2022. Met prachtige illustraties van Djenné Fila.

Voor kinderen van 6 tot 9 jaar

Waarom je voetafdruk groter is dan je schoenmaat

Esther Walraven en Wilfried Ivens

Wist je dat je poep goud waard is, en dat we ook in het regenachtige Nederland zuinig moeten zijn met water? In Waarom je voetafdruk groter is dan je schoenmaat. En andere weetjes over natuur, klimaat en milieu. ontdek je in 50 korte hoofdstukken ont-zet-tend veel over het klimaat en het milieu. Het boek staat vol met weetjes en tips om zelf iets goeds te doen voor de wereld. Echt een boek voor nieuwsgierige wereldverbeteraars!

Voor kinderen van 8 jaar en ouder

Oom onkruid en 137 andere groene griezels

Tosca Menten

Als Boris bij zijn oom Onkruid gaat logeren vindt hij opeens een gek zaadje in zijn haar. Hij stop het zaadje in de grond en binnen een dag staat er opeens een giga-plant in de tuin. Boris noemt de plant Freddie en sluit vriendschap met hem. Maar dan hapt Freddie opeens naar vliegen. Is het wel zo’n vriendelijke plant als Boris denkt? Oom Onkruid is een knotsgek verhaal over de oerkracht van de natuur, afgewisseld met gekke krantenberichten, groene weetjes en heel veel vreemde planten. Een heerlijk boek voor biologen in de dop!

Voor kinderen van 8 tot 12 jaar

Dit is een goed gidsje

Marieke Eyskoot

Het klimaat, de natuur, mensen en dieren kunnen wel wat hulp gebruiken. Hoe jij kunt helpen? Dat lees je in Dit is een goed gidsje. Dit boek van duurzame lifestyle-expert Marieke Eyskoot staat bomvol de leukste tips en activiteiten voor kinderen om de wereld duurzamer en eerlijker te maken. Met lekkere vegan recepten én interviews met coole mensen als Klokhuis-presentator Janouk Kelderman en artiest Famke Louise. Dit boek kan niet missen in de boekenkast van elke kleine duurzame held.

Voor kinderen van 9 tot 13 jaar

    Voor meer groen hoef je niet altijd moeite te doen

    De natuur een handje helpen kan heel simpel zijn. Wist je bijvoorbeeld dat je er met de ASN Juniorrekening zeker van bent dat het geld van jouw kind wordt beheerd met respect voor de natuur? ASN Bank investeert namelijk alleen in bedrijven die goed omgaan met de natuur. De ASN Juniorrekening is er voor kinderen vanaf 6 jaar.

    Meer over de ASN Juniorrekening

    Delen op:

    Dit vind je misschien ook interessant