5 redenen om te kiezen voor een duurzame bank

ASN Bank is een duurzame bank. We werken precies hetzelfde als andere banken. Maar dit is het grote verschil: we verlenen alleen kredieten aan projecten en organisaties die voldoen aan onze duurzaamheidscriteria. Ook beleggen we alleen in obligaties van landen en organisaties die hieraan voldoen.

Wil je anderen inspireren om ook over te stappen naar ASN Bank? Deel dan deze pagina via onderstaande deelknoppen.

Delen via Linkedin Delen via Facebook

Waarom kies je voor ASN Bank?

1. Positieve bijdrage

Dat we iets beter voor onze planeet moeten zorgen is inmiddels wel duidelijk. Gelukkig kan een verschil maken heel eenvoudig zijn. Door duurzaam te bankieren bij ASN Bank weet je zeker dat jouw geld alleen wordt gebruikt voor zaken die goed zijn voor de wereld. We investeren namelijk alleen in bedrijven die respect hebben voor mens, dier en natuur.Mens, dier, natuur

2. Duurzame investeringen

In ons duurzaamheidsbeleid lees je terug hoe we landen, organisaties en ondernemingen waarin we beleggen of die we financieren, toetsen. We beoordelen hun houding en gedrag tegenover mensenrechten, klimaat en biodiversiteit. Zo weet je zeker dat jouw geld niet geïnvesteerd wordt in bedrijven en organisaties die fossiele energie produceren of actief zijn in mijnbouw, palmolie, wapens, bio-industrie en tabak.

3. Invloed uitoefenen

We werken aan duurzame beslissingen door duurzaam gedrag bij bedrijven aan te moedigen door met ze in gesprek te gaan. En door op basis van ons duurzaamheidsbeleid te stemmen op aandeelhoudersvergaderingen van bedrijven waarin de ASN Beleggingsfondsen beleggen.Duurzame verandering

4. Inspiratie

Duurzame keuzes zo begrijpelijk en inspirerend mogelijk maken. Daar zijn we van. Op ons platform VanafHier bieden we je daarom dagelijks verhalen, inzichten, kennis en inspiratie waar je meteen wat mee kan. Zo maken we duurzaamheid voor iedereen bereikbaar.

5. Goed bezig zonder moeite

Mede namens jou praten we met bedrijven waarin onze fondsen beleggen. Als zich een misstand voordoet bij een bedrijf, spreken wij het erop aan. Dat leidt regelmatig tot aanpassing van hun beleid of praktijken. Voert een bedrijf geen verbeteringen door? Dan verwijderen we het uit onze selectie en verkopen we de aandelen.

Let op: Met beleggen loop je risico en maak je kosten. Je kunt je inleg of een deel daarvan verliezen.Inspiratie

Hoe anderen ons beoordelen:

Bekijk onze bankproducten:

Homepage productoverview - Betalen

Betalen

Betalen met ASN Bank is makkelijk. Je krijgt hulp bij het overstappen. En met de handige app voor mobiel bankieren regel je eenvoudig en snel je bankzaken.

Meer informatie

Homepage productoverview - Verzekeren

Verzekeren

Je huis, je inboedel verzekeren of een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten? Dat kan nu ook via ASN Bank. Je premie wordt duurzaam belegd.

Meer informatie

Homepage productoverview - Hypotheek

Hypotheek

Koop je binnenkort een huis? Met onze hypotheek kun je onder voorwaarden energiebesparende maatregelen financieren. Goed voor de wereld én goed voor je portemonnee.

Meer informatie

Homepage productoverview - Beleggen

Beleggen

Beleggen met ASN Bank is streven naar optimaal rendement. Voor jezelf én voor de wereld. Er zijn twaalf toekomstgerichte ASN-beleggingsfondsen.

Meer informatie

Homepage productoverview - Sparen

Sparen

Sparen met ASN Bank heeft veel voordelen. Onze spaarproducten zijn transparant en veilig. Je krijgt een vaste of variabele rente en je stimuleert duurzame ontwikkeling.

Meer informatie

Homepage productoverview - Zakelijk

Zakelijk

Betalen, sparen, beleggen en duurzame financieringen. Met onze zakelijke producten bankier je duurzaam zonder dat het je iets extra’s kost.

Meer informatie

Stap eenvoudig over met de Overstapservice

Een rekening aanvragen doe je gemakkelijk binnen 4 stappen en je maakt gratis gebruik van de Overstapservice. Je bij- en afschrijvingen worden 13 maanden lang automatisch doorgeleid van je oude rekening naar je nieuwe ASN-betaalrekening.

Stap vandaag over