Op safari in je eigen tuin

Zin om erop uit te gaan? Ga eens op avontuur in je eigen tuin en ontdek welke planten en insecten er allemaal te vinden zijn.

Zelfs het kleinste tuintje of parkje in de buurt zit bomvol leuks om te ontdekken. Je zult er geen tijgers tegenkomen, maar misschien wel verschillende kleuren lieveheersbeestjes, paddenstoelen en bloemen.

Op onderzoek uit met de ASN zoekkaart

Download de ASN zoekkaart en ontdek wat er allemaal in jouw tuin te vinden is.

Wist je dat…

  • In Nederland bijna 700 soorten spinnen leven? Wereldwijd zijn er zelfs bijna 50.000 verschillende soorten spinnen te vinden.
  • De pissebedden die je onder tegels en plantenpotten vindt, schaaldieren zijn net zoals een garnaal en een kreeft? Daarom vind je ze vooral op vochtige plekjes in je tuin.
  • Boterbloempjes, vergeet-mij-nietjes en madeliefjes ondanks hun mooie bloemen eigenlijk allemaal soorten onkruid zijn? Zie jij nog meer mooi onkruid in je tuin?
  • Je paddenstoelen zelf niet kunt zaaien? Ze komen vanzelf terecht op nieuwe plekjes door een slimme samenwerking met de bomen.
  • Mannetjes vlinders fellere kleuren op hun vleugels hebben dan vrouwtjes vlinders?
  • Lieveheersbeestjes eigenlijk geen beestjes maar kevertjes zijn? Officieel heten ze daarom in Europa ook lieveheersbeestjeskevers. Maar je mag ze gewoon lieveheersbeestjes blijven noemen hoor.
  • De hortensia de meest voorkomende plant is in Nederlandse tuinen? Zie jij hem ook in de tuin staan?
  • Paddenstoelen ook wel de opruimers van de natuur worden genoemd? Ze leven van dode bladeren, hout en ander tuinafval. Weer een klusje minder voor jou!

Klaar om op tuinsafari te gaan? We wensen je heel veel plezier!


Voor meer groen hoef je niet altijd moeite te doen

De natuur een handje helpen kan heel simpel zijn. Wist je bijvoorbeeld dat je er met de ASN Juniorrekening zeker van bent dat het geld van jouw kind wordt beheerd met respect voor de natuur? ASN Bank investeert namelijk alleen in bedrijven die goed omgaan met de natuur. De ASN Juniorrekening is er voor kinderen vanaf 6 jaar.

Meer over de ASN Juniorrekening

Delen op:

Dit vind je misschien ook interessant