De leukste uitjes in (of over) de natuur

Laarzen aan en een jas die vies mag worden. We gaan de natuur ontdekken!

Op pad met de boswachter

Wat is er leuker dan een boswandeling? Een boswandeling met een boswachter! De boswachters van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer staan te trappelen om met jou op pad te gaan. Wat dacht je van een paddenstoelensafari, speuren naar zwijnen en herten en avontuurlijke wadwandeling. Of volg een junior boswachterscursus en leer alles over het werk van een boswachter. Kijk ook eens op de website van de natuurorganisaties in jouw regio, zoals Utrechts Landschap of Nationaal Park Kennemerduinen. Ook zij hebben vaak leuke activiteiten voor jong en oud.

   Bezoek een Tiny Forest

   Ook als je in de stad woont is de natuur soms heel dichtbij! Kijk bijvoorbeeld eens of er bij jou in de buurt een Tiny Forest staat. Een Tiny Forest is een dichtbegroeid bosje ter grootte van een tennisbaan, met alleen maar Nederlandse struiken en bomen. Goed voor de natuur dus! Neem je vergrootglas en insectenbakje mee, en kijk wat er allemaal groeit, bloeit en rondkruipt. Bekijk hier waar je zo’n Tiny Forest kunt vinden.

   Tiny Forests zijn een initiatief van IVN, een van de maatschappelijke partners van ASN Bank. Samen met IVN werken we aan meer groen in de buurt.

   Een dagje Naturalis

   Slecht weer en toch zin in een portie natuur? In Naturalis in Leiden kun je je de hele dag onderdompelen in alle wonderen die onze aarde rijk is. In het museum kom je meer te weten over hoe de aarde is ontstaan, sta je oog in oog met een olifant en reis je langs de vulkanen van Hawaii. Met als toppunt natuurlijk Trix, het skelet van een echte T. Rex! En is er ook altijd wat te doen in Naturalis, zoals een bezoekje aan de werkplaatsen waarin je alles leert over oceanen.

   Naturalis Biodiversity Centre is een van de maatschappelijke partners van ASN Bank. Sluit je een verzekering bij ons af? Dan wordt 2% van je premie geïnvesteerd in het project Kennis Natuurlijk! van Naturalis.

   Klimmen en klauteren in speelnatuur

   Hutten bouwen, balanceren op touwbruggen, klauteren over boomstammen en spelen met water. In speelnatuur kun je je helemaal uitleven! Zweef tussen de bomen in avonturenbos Stekkenberg in de buurt van Nijmegen of bezoek speelbos de Kleine Waterlinie in Vuren, met een heus fort en een spannend doolhof. Nog veel meer speelnatuur vind je op de websites van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten.

   Op jacht naar afval

   Leuk én nuttig: ga op jacht naar afval! Er zwerft vanalles rond in de natuur, het park of in de buurt. Dat ziet er niet alleen ongezellig uit, maar is ook gevaarlijk voor dieren. Organiseer dus een wedstrijdje afval rapen met vriendjes en vriendinnetje en ga op pad met handschoenen, vuilniszak en een grijper. Wie heeft straks de grootste buit?

   Afval is trouwens ook hartstikke handig knutselmateriaal. Ga lekker aan de slag met kartonnen dozen, lege blikjes of plastic verpakkingen. Dat doe je natuurlijk alleen met afval thuis dat goed is schoongemaakt. Afval op straat kun je beter met je blote handen niet aanraken.

   Voor meer groen hoef je niet altijd moeite te doen

   De natuur een handje helpen kan heel simpel zijn. Wist je bijvoorbeeld dat je er met de ASN Juniorrekening zeker van bent dat het geld van jouw kind wordt beheerd met respect voor de natuur? ASN Bank investeert namelijk alleen in bedrijven die goed omgaan met de natuur. De ASN Juniorrekening is er voor kinderen vanaf 6 jaar.

   Meer over de ASN Juniorrekening

   Delen op:

   Dit vind je misschien ook interessant