Makkelijk overstappen van bank met de Overstaphulp

Wil je met je (particuliere) betaalrekening (helemaal) overstappen naar ASN Bank? Maak dan gebruik van de Overstaphulp. Hiermee kun je een bestand met alle informatie van je oude betaalrekening van ING, Rabobank of ABN AMRO importeren. Die informatie komt in een gebruiksvriendelijk dashboard te staan. Wel zo handig en inzichtelijk. Je kunt de Overstaphulp gebruiken ongeacht of je gebruikmaakt van de Overstapservice.

Wat zie je in het dashboard?

  • Alle adressen van personen en bedrijven waar je betalingen aan hebt gedaan met je oude betaalrekening. Je kunt deze makkelijk toevoegen aan het adresboek van je ASN-betaalrekening.
  • Alle bijschrijvingen. Dankzij dit overzicht zie je welke instanties je moet informeren over je overstap naar de ASN-betaalrekening. Hiervoor kun je praktische overstapkaarten downloaden.
  • Alle incasso’s. Maak je gebruik van de Overstapservice? Dan worden incasserende instanties op de hoogte gebracht van jouw overstap. Als je geen gebruikmaakt van de Overstapservice, zie je dankzij dit overzicht welke instanties je zelf moet informeren.

Waar vind je de Overstaphulp?

De Overstaphulp is een dienst van ASN Bank. Je vindt de Overstaphulp in je ASN Online bankieren, in het linkermenu. Kies onder ‘Instellingen’ voor ‘Rekeningen’ en vervolgens voor ‘Overstaphulp’. Hier kun je het bestand van je oude bankrekening uploaden en creëer je een handig overzicht van je adressen, bijschrijvingen en incasso’s.

Hoe werkt het?

Eerst open je de Overstaphulp via je ASN Online Bankieren. Daarna krijg je de vraag om een transactiebestand van je oude bank te uploaden. Download vooraf een recent transactiebestand van uw oude bank, bijvoorbeeld van de afgelopen 12 maanden. Verander niets in dit bestand. Open het ook niet in een ander programma tijdens het uploaden. De Overstaphulp sorteert de gegevens en maakt er een handig overzicht van. Je vindt alle adressen (personen en bedrijven) waaraan je een betaling hebt gedaan op een rij. Deze kun je makkelijk toevoegen aan het adresboek van je ASN-betaalrekening. Ook geeft de Overstaphulp je incasso’s en bijschrijvingen apart weer, zodat je een praktisch overzicht hebt van alle instanties die je moet informeren over je overstap.

Hulp nodig bij het downloaden van het oude bankbestand?
Bekijk hieronder per bank hoe je het transactiebestand kunt downloaden.

Bekijk hieronder twee schermafbeeldingen van de overstaphulp.

Afbeelding van wat je ziet als je het overzicht van de Overstaphulp opent
Schermafbeelding van hoe je adressen kunt overzetten naar je ASN Betaalrekening in Overstaphulp

Vragen?

Wil je meer weten over de Overstaphulp? Bel gerust de ASN Klantenservice, telefoonnummer 070 - 35 69 335. Ons team staat van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 en 18.00 uur voor je klaar. Je kunt ook een e-mail sturen via het contactformulier.

, waarmee kunnen we je helpen?