Los voedselverspilling op met deze apps

4812x bekeken
In Nederland gooien we jaarlijks bijna 34 kilo eten per persoon weg. Dat zijn 47 maaltijden! Tijd om duurzamer met eten om te gaan dus. Dat dachten de makers van deze apps ook. De apps voorkomen niet alleen verspilling, het is ook nog eens super makkelijk én lekker!

Thuisafgehaald

Je kent het vast wel. Je hebt heerlijk gekookt, maar na het eten heb je nog genoeg over. De bedenkers van Thuisafgehaald spelen hier op in met een platform waarop je je kookkunsten kunt delen met buurtgenoten. Je kunt zelf aangeven wat je kookt, hoeveel porties je overhoudt en wat het ongeveer kost. Buurtgenoten die zelf geen tijd of zin hebben om te koken, kunnen het dan makkelijk ophalen op een afgesproken tijdstip. Het is duurzamer dan een magnetronmaaltijd. Andersom kan natuurlijk ook. Handig én lekker en er wordt geen meer eten verspild.

Afgeprijsd-app van NoFoodWasted

De makers van deze app willen duurzaam eten bevorderen door verspilling van eten in supermarkten tegen gaan. Als producten de houdbaarheidsdatum passeren worden ze vaak weggegooid. Met de app van NoFoodWasted zie je welke etenswaren de houdbaarheidsdatum bereiken en worden afgeprijsd. Door dit in de gaten te houden zorg je niet alleen voor dat er duurzamer met eten wordt omgegaan, maar ben je ook nog eens een stuk goedkoper uit. Bij de supermarkten die meedoen daalde de maandelijkse verspilling met 18 tot 20%. Download hier de app voor Android en Apple.

Eten redden met ResQ

Deze app springt in op de voedselverspilling bij restaurants en lunchrooms. Ook daar wordt regelmatig eten weggegooid dat de volgende dag niet meer als vers kan worden verkocht. Via ResQ 'red' je dat eten van de verspilling. Restaurants geven aan welk eten over is, waarna je het reserveert en voor een zacht prijsje kunt ophalen. Heerlijk duurzaam eten voor een kleine prijs. Op dit moment vooral beschikbaar in Amsterdam.

Laat je verrassen met de Too Good To Go’s magic Box

De bedenkers van het van oorsprong Deense bedrijf springen met hun app ook in op het eten dat overblijft in restaurants. Met hun app To Good To Go kun je een magic box kopen voor een kleine prijs. Het is een verrassing wat er in zit. Restaurants weten vaak wel dat ze eten over houden, maar niet wat. Vind je het zonde dat goed en heerlijk eten wordt weggegooid en houd je wel van een verrassing, dan moet je deze box zeker uitproberen. Op dit moment doen 250-horecaonderenmers in vijf steden mee met de app.

Slim koken en bewaren

De app van het Voedingscentrum, Slim Koken, geeft allerlei tips en bewaaradviezen waarmee je eten en geld kunt besparen. De app is gratis en je vindt er ook nog eens heerlijke recepten. De gerechten worden afgestemd op je (dieet)wensen en het aantal personen, zodat je geen eten hoeft te verspillen. Bevalt het gerecht dan sla je het samen met de ingrediënten makkelijk op in je favorieten. Duurzaam én handig!

Meer duurzame tips om te eten zonder verspilling

Wil je weten wat je nog meer kunt doen om verspilling van voedsel tegen te gaan? Check dan deze handige tips uit de Foodspecial van GoedGeld Magazine. Met een klein beetje voorbereiding hoef je nooit meer iets weg te gooien.

Delen op:

Dit vind je misschien ook interessant