Je huis isoleren voor energiebesparingDoor je huis te isoleren bespaar je energie en dus energiekosten. Fijn om te weten: het is ook nog eens goed voor de natuur. Dat past helemaal bij een goed koophuis. Een huis dat er van binnen goed uit ziet, maar ook goed is voor de buitenwereld. Aan de slag dus!
136x bekeken

Isolatie: dit kun je laten doen

Je huis isoleren is altijd de eerste stap als je energie wilt besparen. Want als de isolatie niet in orde is, zijn andere maatregelen minder zinvol. Je duurzaam opgewekte energie lekt dan meteen weer weg. Zonde! Verliest je huis geen warmte en energie meer? Dan kun je aan de slag met andere maatregelen. Isolatie is er in verschillende vormen: spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie en bodemisolatie. Ook HR++ of HR+++ glas zorgt voor een beter geïsoleerd huis. Wij zetten de verschillende mogelijkheden hieronder voor je op een rijtje.

Spouwmuurisolatie

Vul je je spouwmuur op met isolatiemateriaal? Dan kan dat elk jaar tot wel 30% schelen op je gasrekening. Bij een gemiddelde tussenwoning zijn de kosten om de muren te isoleren ongeveer € 800. Dat heb je in ongeveer vier jaar terugverdiend. Bovendien stijgt meestal de waarde van je huis. Spouwmuurisolatie is niet alleen goed voor je portemonnee en de natuur. Ook houdt je huis beter warmte vast en geven de muren minder kou af. Het zorgt ervoor dat het overal in huis ongeveer even warm is.

Vloerisolatie

Plannen om je vloer te vervangen? Combineer dat dan meteen met vloerisolatie. Zo krijg je warmere voeten én een lagere energierekening. In een tussenwoning bespaar je met isoleren gemiddeld € 160 per jaar. Het is van meerdere factoren afhankelijk hoe snel je dat terugverdient. Een indicatie is: ongeveer negen jaar.

Dakisolatie

Vaak lekt er veel energie weg via het dak. Je dak isoleren is daarom een goed idee. Met een geïsoleerd dak bespaar je jaarlijks al snel honderden euro’s op je energierekening. Daarnaast verhoogt ook dakisolatie meestal de waarde van je huis.

Kruipruimte isoleren

Is vloerisolatie niet mogelijk in jouw huis? Of ga je je vloer niet op korte termijn vervangen? Dan kun je de kruipruimte isoleren. Zo verliest je huis minder warmte en hoef je minder hard te stoken.

HR++ of HR+++ glas

Met HR++ glas of HR+++glas (driedubbelglas) houd je de warmte binnen óf juist buiten. Zo is je huis behaaglijk warm in de winter en lekker koel in de zomer. Deze soorten glas laten veel minder warmte door dan enkel glas en standaard dubbel glas. In een tussenwoning bespaar je zo gemiddeld € 240 per jaar op je energierekening.

Je huis isoleren met behulp van Woningverbeteraars

Wil je je huidige woning of het huis dat je op het oog hebt energiezuinig maken door te isoleren, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Woningverbeteraars kan je daarbij helpen. Met een persoonlijk stappenplan bekijken ze wat mogelijk is in jouw situatie. Hierna kun je vrijblijvend een offerte aanvragen.

ASN Duurzaam Wonen

Wij willen de verduurzaming van woningen makkelijk en betaalbaar maken voor iedereen. Daarom helpen we je graag met informatie over het verduurzamen van je huis. Je energielasten verlagen, comfortabeler wonen en de natuur sparen? We denken graag met je mee en kijken verder dan de hypotheek voor je huis. Zo bieden we bijvoorbeeld ASN Duurzaam Wonen aan.

ASN Duurzaam Wonen

Als je een ASN Hypotheek afsluit met ASN Duurzaam Wonen, leen je tegen een lage rente geld voor energiebesparende maatregelen.

Meer over ASN Duurzaam Wonen

Delen op:

Dit vind je misschien ook interessant

uis