De browsercode is een code waarmee je kunt inloggen en ondertekenen in ASN Online Bankieren als je een betaalrekening hebt. Deze mogelijkheid is extra handig als je geen mobiele telefoon hebt of geen gebruik wilt maken van de app.

Om veiligheid te garanderen en zeker te weten dat jij het bent die inlogt, vragen we je om een persoonlijke code te bedenken. Deze code gebruik je alleen op het apparaat en browser waarmee je de browsercode aanmeldt. De code is dus persoonlijk en uniek in combinatie met het betreffende apparaat en browser. De code mag je niet delen met anderen.

Goed om te weten

De browsercode gebruikt een cookie om je browser te herkennen. Als je de geschiedenis van de browser met alle cookies wist, wis je daarmee ook de browsercode. We raden je dan aan de browser opnieuw aan te melden. Als de privé modus (incognito) aan staat kun je geen browsercode aanmaken. Per rekeninghouder kun je maximaal tien browsers en/of mobiele apps registreren.

Browsercode aanmaken

Het aanmelden van een browser werkt als volgt

Een browsercode bestaat uit een 5-cijferige code waarmee je kunt inloggen via asnbank.nl. Als je op de knop ‘Browsercode aanmaken’ klikt, doorloop je de volgende stappen:

1. Controleer de gegevens van je browser en apparaat
    Controleer of je met het apparaat én de browser waarmee je op dit moment op het internet zit ook online wilt kunnen bankieren. En of de browser voldoet aan onze veiligheidseisen.
  2. Vul een 5-cijferige browsercode in en herhaal deze code
    Kies een 5-cijferige browsercode die je makkelijk kunt onthouden. Maar die niet heel gemakkelijk te raden is door anderen.
  3. Voer een voor jou herkenbare naam in
    Als je de laptop, pc of apparaat met anderen deelt, kunnen zij de browser die je aanmeldt ook gebruiken om in te loggen. Iedereen gebruikt dus een eigen code. Om makkelijk jouw registratie te herkennen, selecteer je bij het inloggen de naam die je in deze stap invult (bijvoorbeeld je voornaam).
  4. Voer de naam van je browser of apparaat in
    Vul de gegevens van je browser, laptop, pc of ander apparaat in. Zodat je deze kunt herkennen bij het inloggen. Handig als je je op meerdere browsers wilt kunnen aanmelden.
  5. Bevestig de browsercode door deze te ondertekenen
    Je bevestigt met je digipas, betaalpas of persoonlijke gegevens. Indien je kiest voor 'betaalpas' of 'persoonlijke gegevens' dan ontvang je codes waarmee je je aanvraag kunt afronden.
  6. Activeer de nieuwe browsercode door direct in te loggen
    Zodra je de nieuwe browsercode hebt bevestigd, kun je door direct in te loggen je nieuwe inlogmiddel definitief activeren.

Inloggen met een browsercode

Nadat je een browsercode heb aangemaakt, klik je op onze website rechtsboven op de knop 'Inloggen'. Op het inlogscherm kies je vervolgens voor 'Browsercode’. Je tikt je persoonlijke browsercode in en kunt vervolgens online bankieren en ondertekenen met je browsercode.

Zijn er meerdere mensen aangemeld op het apparaat dat je gebruikt en ook met dezelfde browser? Dan selecteer je eerst de naam die jij hebt gekozen tijdens het aanmelden.

Veelgestelde vragen over de browsercode

, waarmee kunnen we je helpen?