Wereldprijs-winnaar DeWarmte wil duurzame warmte voor iedereen

132x bekeken
Ongemerkt spoelen we dagelijks tientallen liters warm water door het afvoerputje, bijvoorbeeld van de vaatwasser of een douchebeurt. Zonde, vonden Auke de Vries en Sander Wapperom, oprichters van DeWarmte. Want de warmte uit dat afvalwater kan heel goed hergebruikt worden. Dus ontwikkelden ze de HeatCycle: een ingenieus systeem om de warmte uit afvalwater te onttrekken en te gebruiken als verwarming.

Met deze duurzame innovatie sleepte DeWarmte in 2020 de ASN Bank Wereldprijs in de wacht. Het prijzengeld van € 25.000 wilden ze gebruiken om de eerste 10 huizen te voorzien van de HeatCycle. En zo geschiedde! Wij gingen bij DeWarmte langs om te zien wat er is gebeurd sinds het winnen van de ASN Bank Wereldprijs én hoe de installatie van de HeatCycle in z’n werk gaat.

Oeps! Geen video

Je kunt de video over dit onderwerp niet kijken omdat je een vereiste cookie hebt uitgeschakeld. Toch zien?
Kies een andere cookie-instelling
Of kijk deze video op youtube.com

Kick-start voor duurzame ondernemers

Met de ASN Bank Wereldprijs geeft ASN Bank startende duurzame ondernemers een kick-start. Naast de kans op een mooi geldbedrag, volgen de deelnemers een traject vol training, coaching en publiciteit. Het traject is een succesvolle springplank gebleken. Bekende namen zoals Fairphone, Seepje, Yoni en Wilder Land deden eerder al mee aan de competitie. De organisatie van de ASN Bank Wereldprijs is in handen van Voor de Wereld van Morgen, ons duurzame inspiratieplatform en community voor startende duurzame ondernemers.

Delen op:

Dit vind je misschien ook interessant: