Studentenkamer inrichten: zo doe je dat voordelig én duurzaam

Yes! Je hebt eindelijk een studentenkamer gevonden. Nu is het tijd voor het allerleukste: de inrichting. Maar waar koop je goede en betaalbare meubels die ook nog eens duurzaam zijn? Met deze 6 tips is dat een fluitje van een cent.
3346x bekeken

Tip 1. Koop tweedehands meubels

Een studentenkamer inrichten hoeft niet veel te kosten. Rijd eens voorbij de IKEA en neem een kijkje bij de lokale kringloopwinkel. Veel origineler, duurzamer en goedkoper.

Met de Kringloop-app vind je de leukste kringloopwinkels bij jou in de buurt. Of bekijk de leukste kringloopwinkels van Nederland.

Tip 2. Koop alleen het noodzakelijke

Een studentenkamer is snel gevuld. Denk twee keer na en koop alleen producten die je écht nodig hebt. Groot voordeel: een rustige en minimalistisch ingerichte studentenkamer voorkomt stress. Dat is fijn voor tijdens die drukke tentamenperiodes. Bovendien scheelt het ook nog eens geld.

Tip 3. Lease je witgoed en koffiezetapparaat

Heb je nog geen wasmachine, droger, koffiezetapparaat of vaatwasser in je studentenhuis? Neem dan eens een kijkje bij Bundles. In plaats van te kopen, neem je een abonnement op deze apparaten. Dat scheelt je (hoge) aanschafkosten. En omdat je zuinige apparaten gebruikt, heb je lagere kosten voor energie, water en wasmiddel. Bovendien hoef je niet voor eventuele reparatie en onderhoud te betalen.

Tip 4. Maak je studentenkamer schoon met duurzame schoonmaakmiddelen

Wil jij je studentenkamer, keuken en gang altijd brandschoon hebben? Kies dan voor verantwoorde schoonmaakmiddelen. Ken je bijvoorbeeld de allesreiniger van Seepje al? Ze hebben ook duurzaam wasmiddel te koop.

Tip 5. Bespaar water met een goede douchekop

Je kunt een boel water besparen met een speciale waterbesparende douchekop. In Amerika wordt gewerkt aan een innovatieve douchekop die wel 70% minder water verbruikt. De douchekop maakt gebruik van technologie uit de ruimtevaart, waardoor je doucht in een soort nevel.

Helaas is de duurzame douchekop nog niet verkrijgbaar. Willen jij en je huisgenoten wel water besparen in je studentenhuis? Gebruik dan een waterspaarventiel. Hiermee stromen per minuut minder liters water door de douchekop. Goed voor het milieu, je portemonnee én net zo comfortabel.

Tip 6. Zonnepanelen

Heeft jouw studentenhuis al zonnepanelen? Nee? E-mail of WhatsApp je huisbaas en vraag of er zonnepanelen op het dak geplaatst kunnen worden. Geen geschikt dak? Kijk dan eens of je met je studiegenoten zonnepanelen kunt delen.

Delen op:

Dit vind je misschien ook interessant