Podcast: poppy to PUMPKIN helpt jonge ouders kiezen

1053x bekeken
ASN Bank maakt een serie podcasts voor - en door - duurzame ondernemers. Hoe kom je van goed idee naar goed bedrijf? Laura de Jong is al jaren een populaire blogger en startte in 2018 met poppy to PUMPKIN, een online zwangerschapskalender die ouders helpt duurzame keuzes te maken. Laura is lid van Voor de Wereld van Morgen, de ondernemers-community van ASN Bank.

Beluister de podcast van poppy to PUMPKIN hier

Laura de Jong, eigenaar van poppy to PUMPKIN en Maartje Maas, communitymanager bij Voor de Wereld van Morgen.

Laura de Jong, eigenaar poppy to PUMPKIN: “Als je zwanger bent komen er enorm veel keuzes op je af, keuzes waar je nog nooit over na hebt gedacht: Wat smeer ik eigenlijk op m’n baby straks? Is het verstandig om rompers van bio-katoen te kopen? Waarom is biologisch eten gezond voor mij en mijn kind?”

“Ik weet inmiddels dat er heel veel prachtige, duurzame producten verkrijgbaar zijn. Maar de meeste mensen weten deze nog niet te vinden. Of raken ontmoedigd door de zoektocht naar de juiste spullen. Ik ben poppy to PUMPKIN gestart om deze ouders te helpen!”

€ 1.700 aan babyspullen

Ieder jaar worden er in Nederland zo’n 200.000 baby’s geboren. Elke aanstaande ouder wil het beste voor zijn kind en besteedt volgens het Nibud al tijdens de zwangerschap zo’n € 1.700 aan babyspullen. Dat is in totaal € 340 miljoen per jaar!

Het merendeel van de aanstaande ouders wil dit geld graag besteden aan duurzame producten en diensten. De zwangerschapskalender van poppy tot PUMPKIN helpt ouders bij het vinden van duurzame producten en het maken van duurzame keuzes voor hun baby.

Onderzoek via Instagram

Laura: “Ik denk dat heel veel duurzame ondernemers beginnen met ondernemen vanuit een persoonlijke frustratie. Ik had zelf ook een enorme drive om hoe dan ook deze zwangerschapskalender te gaan maken. Maar daarna heb ik wel véél onderzoek gedaan onder mijn doelgroep, vooral via Instagram. De Instagramcommunity wil namelijk graag laten weten wat ze ergens van vindt dus zo kan ik heel snel, relevante feedback krijgen van mensen die de doelgroep van mijn onderneming vormen. Ik heb zelfs de naam van mijn bedrijf voorgelegd aan mijn Instagramvolgers, zij kozen massaal voor poppy to PUMPKIN.”

Duurzame vooruitgang stimuleren

Laura: “In oktober 2017 deed ik mee aan de ASN Bank Wereldprijs. Met de feedback en coaching die ik daar ontving heb ik mijn businessplannen echt kunnen aanscherpen. Ik werd uitgedaagd om groter te denken en dat heeft enorm geholpen met de groei van mijn onderneming.”

Vanuit Voor de Wereld van Morgen helpt ASN Bank ondernemers als Laura groeien. Omdat we geloven dat we de samenleving sneller kunnen verduurzamen als we het sámen doen. Duurzame ondernemers kunnen zich bij de community aanmelden voor onder andere coaching, advies, netwerk, training en publiciteit.

Nieuwsgierig geworden naar de podcast? Luister hem via onderstaande button.

Beluister de podcast van poppy to PUMPKIN hier

Nieuw: Podcasts duurzaam ondernemen

Deze podcast maakt deel uit van een maandelijkse serie waarin duurzame ondernemers uit de Voor de Wereld van Morgen community vertellen over hun bedrijf. Alle edities verschijnen op de pagina Zo Maakt Geld Gelukkig.

Over Voor de Wereld van Morgen

Voor de Wereld van Morgen is het online platform van ASN Bank, boordevol inspiratie: bekijk er projecten van duurzame ondernemers, inspirerende blogs of doe mee aan crowdfunding of de ASN Bank Wereldprijs.

Delen op:

Dit vind je misschien ook interessant