Podcast: Knakwortel maakt duurzaamheid behapbaar

ASN Bank start een podcastserie boordevol tips van en voor duurzame ondernemers. Hoe gaan zij van een goed idee naar een goed bedrijf? Deel 1: hoe Valerie Bos met haar Broodje Knakwortel een positief verschil maakt voor het klimaat.

In het rijtje van wereldverbeterende ideeën is een broodje wortel wellicht niet het eerste dat in je opkomt. Toch is jonge ondernemer Valerie Bos ervan overtuigd dat haar Broodje Knakwortel – een veganistisch alternatief voor de New Yorkse klassieke hotdog - een positief verschil maakt voor het klimaat. In het radioprogramma Let’s Talk Business ging zij samen met duurzaamheidsexpert Piet Sprengers van ASN Bank in gesprek over de do’s en don’ts van duurzaam ondernemen. Oftewel: hoe ga je van goed idee naar een goed bedrijf.

Wat eet een vegetariër die geen groenten lust?

Het begon allemaal met een probleem: Valerie houdt niet van groenten. En - o ja - Valerie is vegetariër. Geen gouden combinatie, vond ook haar vriend Koen. Hij bedacht een list: een speciaal gemarineerde en gegaarde wortel, vermomd als hotdog. Inmiddels brengt hij dit Broodje Knakwortel samen met Valerie als snack aan de man bij festivals, bedrijfsrestaurants en - later dit jaar - ook via de supermarkt. En dat is goed nieuws voor het klimaat, want groenten hebben een veel lagere CO2 impact dan vlees. Valerie: ‘Dit broodje gaat de wereld niet redden, maar draagt wél bij aan de oplossing.’

‘‘Dit broodje gaat de wereld niet redden,
maar draagt wél bij aan de oplossing.’’

.

Piet Sprengers, Hoofd Duurzaamheidsbeleid en Onderzoek bij ASN Bank, wordt dan ook erg blij van ondernemers zoals Valerie. ‘Wij dragen als ASN Bank natuurlijk een steentje bij aan een beter klimaat door bijvoorbeeld te investeren in duurzame projecten. Maar door - via ons online platform Voor de Wereld van Morgen - samen te werken met duurzame ondernemers, vergroten we onze impact op een heel andere manier. Valerie is een pionier die met haar ideeën hopelijk ook anderen inspireert.’

Valeries droom: The Dutch Carrot Dog. Oftewel: broodje Knakwortel goes international. “Ik zou het heel gaaf vinden als een grotere onderneming ons bedrijf wil adopteren zodat we over een tijdje in heel Europa te vinden zijn.” Benieuwd naar Valeries verhaal en haar tips aan andere startende ondernemers?

Beluister de podcast van Knakwortel hier

Nieuw: Podcasts duurzaam ondernemen

Deze podcast maakt deel uit van een maandelijkse serie waarin duurzame ondernemers uit de Voor de Wereld van Morgen community vertellen over hun bedrijf. Alle edities verschijnen op de pagina Zo Maakt Geld Gelukkig.

Over Voor de Wereld van Morgen

Voor de Wereld van Morgen is het online platform van ASN Bank, boordevol inspiratie: bekijk er projecten van duurzame ondernemers, inspirerende blogs of doe mee aan crowdfunding of de ASN Bank Wereldprijs.

Delen op:

Dit vind je misschien ook interessant