Podcast: een goede nachtrust met de Somnox slaaprobot

690x bekeken
ASN Bank maakt een serie podcasts voor - en door - duurzame ondernemers. Hoe kom je van goed idee naar goed bedrijf? In deze (voorlopig laatste) aflevering komt Wouter Kooyman van Guldener aan het woord, een van de oprichters van Somnox. Samen met drie medestudenten heeft hij een robot ontwikkeld die je beter helpt slapen. Ze zijn lid van Voor de Wereld van Morgen, de ondernemerscommunity van ASN Bank, en vorig jaar wonnen ze de ASN Bank Wereldprijs in de categorie Mens en Samenleving.

Wouter Kooyman van Guldener van Somnox en Maartje Maas, communitymanager bij Voor de Wereld van Morgen.

Beluister de podcast over Somnox

Tegen toenemend gebruik van slaappillen

Wouter legt uit dat het idee achter de slaaprobot ontstond uit een maatschappelijk probleem: het toenemende gebruik van slaappillen. ‘Eigenlijk zien we de Somnox slaaprobot als een alternatief voor die medicatie. Medicatie zorgt er wel voor dat je slaapt, maar niet dat de kwaliteit van slaap hoger is.’ De Somnox slaaprobot is een soort zachte, witte boon die je door het simuleren van ademhalingen makkelijker in slaap brengt. Ook registreert de slaaprobot je slaapstadium waarop het ritme van de ademhaling wordt aangepast en kan het zelfs een rustgevend slaapliedje voor je afspelen.

Terugblik op de ASN Bank Wereldprijs

In 2017 stonden de mannen van Somnox in de finale van de ASN Bank Wereldprijs (zie de foto hieronder). Het traject zorgde niet alleen voor meer bekendheid, maar de vragen van de jury zette het team ook aan tot kritisch nadenken over de verdere ontwikkeling van het product.

En toen wonnen ze! Het winnen van de ASN Bank Wereldprijs deed Wouter beseffen dat ze echt met iets goeds bezig waren en bevestigde dat ook de buitenwereld de potentie zag. ‘Wat zo speciaal was aan het winnen van de Wereldprijs, is dat het echt een erkenning was dat we met iets sociaals en duurzaams bezig. We kunnen echt impact maken en daarvoor erkenning krijgen!’

Voor nieuwe deelnemers aan de ASN Bank Wereldprijs geeft Wouter nog de volgende tips mee: ‘Je moet vooral jezelf zijn, een goed en eerlijk verhaal neerzetten en het business model duidelijk maken.’

Internationale samenwerkingen

In het jaar na het winnen van de Wereldprijs is het hard gegaan met Somnox de slaaprobot: een samenwerking met beddenfabrikant Auping, een internationale hotelketen met interesse en geschat wordt dat eind dit jaar al zo’n drie- tot vijfduizend slaaprobots in de Nederlandse bedden liggen. Wouter: ‘Op dit moment zijn we pre-orders aan het ontvangen die in het vierde kwartaal worden verzonden.’

Duurzame vooruitgang stimuleren

Vanuit Voor de Wereld van Morgen helpt ASN Bank ondernemers als Wouter groeien. Omdat we geloven dat we de samenleving sneller kunnen verduurzamen als we het sámen doen. Duurzame ondernemers kunnen zich bij de community aanmelden voor onder andere coaching, advies, netwerk, training en publiciteit.

Nieuwsgierig geworden naar de podcast? Luister hem via onderstaande button.

Beluister de podcast over Somnox

Podcasts duurzaam ondernemen

Deze podcast maakt deel uit van een maandelijkse serie waarin duurzame ondernemers uit de Voor de Wereld van Morgen community vertellen over hun bedrijf. Alle edities verschijnen op de pagina Zo Maakt Geld Gelukkig.

Over Voor de Wereld van Morgen

Voor de Wereld van Morgen is het online platform van ASN Bank, boordevol inspiratie: bekijk er projecten van duurzame ondernemers, inspirerende blogs of doe mee aan crowdfunding of de ASN Bank Wereldprijs.

Delen op:

Dit vind je misschien ook interessant