Je huis verduurzamen met een geveltuin

276x bekeken
In deze eerste aflevering van 'Kijkje in een goed koophuis' maken we kennis met Raymond uit Rotterdam. Hij heeft een geveltuin die zorgt voor meer biodiversiteit in de straat. Een geveltuin fleurt niet alleen je huis en straat op, maar is ook goed voor de biodiversiteit, vangt regenwater op en koelt je huis en straat af. Maar dat is niet het enige dat Raymond aan zijn huis heeft gedaan. Kom je binnen kijken?

Een kijkje in een goed koophuis mét geveltuin

In de rubriek 'Kijkje in een goed koophuis' maken we kennis met de bewoners van een goed koophuis en laten ze ons zien welke maatregelen ze hebben genomen om hun huis te verduurzamen. Of dit nu iets groots is, of iets kleins.

In de eerste aflevering nemen we een kijkje in het huis van Raymond. Hij kocht in 2016 een klushuis in Rotterdam. Inmiddels heeft hij flink geïsoleerd, en een prachtige geveltuin aangelegd. Met het project '1000 geveltuinen', hoopt Raymond meer Rotterdammers in beweging te brengen om geveltuinen aan te leggen.

Ook beginnen aan het verduurzamen van je woning door het plaatsen van een geveltuin? Bekijk op de website van je gemeente wat de mogelijkheden zijn.

Oeps! Geen video

Je kunt de video over dit onderwerp niet kijken omdat je een vereiste cookie hebt uitgeschakeld. Toch zien?
Kies een andere cookie-instelling
Of kijk deze video op youtube.com

Je huis verduurzamen doe je zo

Als je je woning verduurzaamt, behaal je winst op drie fronten. Je bespaart op je energielasten doordat je minder energie verbruikt. Je woont comfortabeler dankzij isolatie. En je spaart het klimaat, want je veroorzaakt minder CO2-uitstoot. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om van jouw koophuis een goed koophuis te maken. Je kunt bijvoorbeeld investeren in een nieuwe vloer, extra isolatie of een rijtje glimmende zonnepanelen. Hoe ouder je woning, des te meer je kunt verbeteren.

ASN Duurzaam Wonen

Als je een ASN Hypotheek afsluit met ASN Duurzaam Wonen, leen je tegen een lage rente geld voor energiebesparende maatregelen.

Meer over ASN Duurzaam Wonen

Delen op:

Dit vind je misschien ook interessant