Je huis isoleren

1989x bekeken
Door je huis te isoleren bespaar je energie en dus energiekosten, en je woont comfortabeler. Fijn om te weten: je spaart ook het klimaat.

Waarom isoleren?

Je huis goed isoleren is altijd de eerste stap als je energie wilt besparen. Want als de isolatie niet in orde is, zijn andere maatregelen minder zinvol. Je duurzaam opgewekte energie lekt dan meteen weer weg. Verliest je huis geen warmte en energie meer? Dan kun je aan de slag met andere maatregelen. Isolatie is er in verschillende vormen: dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie en bodemislolatie. Ook HR++ of HR+++ glas zorgt voor een beter geïsoleerd huis.

Dakisolatie

Vaak lekt er veel energie weg via het dak. Met een goed geïsoleerd dak bespaar je jaarlijks al snel honderden euro’s op je energierekening. Dakisolatie verhoogt meestal de waarde van je huis. En je woont veel comfortabeler.

Spouwmuurisolatie

Vul je je spouwmuren op met isolatiemateriaal? Dat kan elk jaar tot wel 30% schelen op je gasrekening. Bij een gemiddelde tussenwoning kost het ongeveer € 800 om de muren te isoleren. Dat heb je in ongeveer vier jaar terugverdiend. Bovendien stijgt meestal de waarde van je huis. Spouwmuurisolatie is niet alleen goed voor je portemonnee en het klimaat, het is ook comfortabel. Je huis houdt beter warmte vast en de muren geven minder kou af. Het is overal in huis ongeveer even warm.

Vloerisolatie

Plannen om je vloer te vervangen? Combineer dat dan meteen met vloerisolatie. Zo krijg je warmere voeten én een lagere energierekening. In een tussenwoning bespaar je gemiddeld € 160 per jaar. Het is van meerdere factoren afhankelijk hoe snel je dat terugverdient. Een indicatie is: ongeveer negen jaar.

Bodemisolatie

Is vloerisolatie niet mogelijk in jouw huis? Of ga je je vloer niet op korte termijn vervangen? Dan kun je de kruipruimte isoleren. Zo verliest je huis minder warmte en hoef je minder hard te stoken.

HR++ of HR+++ glas

Met HR++ glas of driedubbel (triple) glas houd je de warmte binnen óf juist buiten. Zo is je huis behaaglijk warm in de winter en lekker koel in de zomer. Deze soorten glas laten veel minder warmte door dan enkel glas en gewoon dubbel glas. In een tussenwoning bespaar je zo gemiddeld € 240 per jaar op je energierekening.

ASN Bank en Slimwoner

Je energielasten verlagen, comfortabeler wonen en het klimaat sparen? We denken graag met je mee en kijken dan verder dan je hypotheek. Daarom werken we samen met Slimwoner. Dit online platform geeft onafhankelijk advies over energiebesparing. Het helpt je om er echt mee aan de slag te gaan. Bovendien heeft Slimwoner een uitgebreid netwerk van bedrijven die tegen een eerlijke prijs helpen met energiebesparende maatregelen.

Aan de slag

Wil je je huidige woning of het huis dat je op het oog hebt, laten isoleren? Schakel dan een expert in, bijvoorbeeld via Slimwoner. Daar doe je ook de Woningtest om snel te zien hoe je je huis energiezuiniger kunt maken. Je kunt een installateur laten langskomen die een offerte opstelt. Of vraag een Energie Prestatie Adviseur om onafhankelijk advies op maat. Deze adviseur checkt wat er mogelijk is. Je ontvangt een rapport waarin staat welke maatregelen je het meeste opleveren.

ASN Duurzaam Wonen

Als je een ASN Hypotheek afsluit met ASN Duurzaam Wonen, leen je tegen een lage rente geld voor energiebesparende maatregelen.

Meer over ASN Duurzaam Wonen

Delen op:

Dit vind je misschien ook interessant

uis