Geef je huis kleur met fairf

Dit jaar won Laurens van Dort met zijn duurzame onderneming fairf de ASN Bank Wereldprijs 2018. Fairf daagt de verfindustrie uit door muurverf en lakken in Nederland te produceren met een plantaardige binder, gemaakt van gerecycled sloophout.

3783x bekeken

Wat begon als een studentenproject in een Braziliaanse favela is in korte tijd uitgegroeid tot een duurzame voorloper binnen de verfindustrie. Sinds de oprichting in 2017 heeft het team achter fairf een webshop opgezet met de keuze uit maar liefst 100 fairfkleuren en zijn er meer dan 12 fairfspots door heel Nederland waar je de kleuren van fairf in het echt kan bekijken, zoals Groos en de Nieuwe Poort in Rotterdam.

Bekijk hier de 100 fairfkleuren

Verf met klimaatneutrale binder

Door gerecycled sloophout te gebruiken voor de binder en te produceren in een fabriek die draait op zonnepanelen wordt de uitstoot van CO2 tot een minimum beperkt. Fairf is onder meer bekroond met het EU Ecolabel, wat bevestigt dat je met deze duurzame producten goed uit de verf komt.

Winnaar van de ASN Bank Wereldprijs 2018

Tijdens de finale van de ASN Bank Wereldprijs 2018 in de Kunsthal Rotterdam werden de winnaars bekendgemaakt onder leiding van host Zarayda Groenhart. Laurens: ‘Ik vond de finale ontzettend spannend, maar het einde was fantastisch. Het was een onwijze ontlading!’

In de categorie Natuur & Milieu ging Laurens naar huis met een cheque van € 12.000 om fairf naar het volgende niveau te tillen. Naast het geldbedrag is Laurens vooral blij met de erkenning: ‘Het allergrootste compliment wat ik kan krijgen is dat je door een gerenommeerde partij als ASN Bank wordt uitgeroepen tot winnaar.’

De toekomstplannen van fairf

Het Wereldprijstraject was ook een reflectiemoment voor Laurens: ‘In de aanloop naar de finale ben ik heel erg bezig geweest met hoe je jezelf neerzet. Bijvoorbeeld wat de sterke punten van mijn bedrijf zijn en waar ik op wil gaan focussen.’

Laurens gaat het prijzengeld gebruiken om de producten van fairf nog beter zichtbaar te maken en de fairfspots met elkaar te verbinden met een magazine, de fairfkrant. Ook een vernieuwde webshop en een aantal nieuwe producten zitten er binnenkort aan te komen, dus in 2019 zal fairf onverminderd door blijven groeien.

ASN Duurzaam Wonen

Wist je dat je bij ASN Bank nu ook de ASN Hypotheek kan afsluiten met ASN Duurzaam Wonen? Daarmee leen je tegen een lage rente geld voor energiebesprende maatregelen.

Meer over ASN Duurzaam Wonen

Delen op:

Dit vind je misschien ook interessant