Installeer ASN Mobiel Bankieren met veiligere mobiele pincode

De App ASN Mobiel Bankieren maakt (sinds versie 2.25.0) gebruik van een nieuw systeem waardoor de mobiele pincode nog veiliger is geworden.

Twijfelt u of u de veiligere mobiele pincode gebruikt?

Als u de pincode daglimiet in de app kunt instellen tot € 25.000 dan weet u dat u de veiligere pincode heeft geactiveerd. U controleert het via ‘Instellingen’ > ‘Inloggen en limieten’ > ‘Pincodelimiet'.

Opnieuw registreren vóór 12 september 2019


Om uw huidige registratie om te zetten naar het nieuwe systeem zult u zich eenmalig opnieuw moeten registreren met de digipas, of (voor spaarklanten) met uw wachtwoord. Zo kan de overgang (migratie) veilig en versleuteld verlopen.

Activeren van de nieuwe pincode
U kunt de veiligere code alleen activeren in de nieuwste versie van de app. Zorg er dus voor dat u altijd de laatste versie heeft geïnstalleerd. Controleer dit in uw Google Play of App Store. Maakt u gebruik van de laatste versie? Dan kiest u in de app voor ‘Instellingen’ > ‘Inloggen en limieten’ > ‘Mobiele pincode opnieuw registreren’. U doorloopt de stappen op uw scherm en signeert de wijziging met uw digipas of wachtwoord. Ziet u deze optie niet? Dan heeft u mogelijk de veiligere mobiele pincode reeds geactiveerd.

Voordelen van het nieuwe systeem

De mobiele pincode is dankzij de nieuwe applicatie nog veiliger geworden. Mede door het gebruik van de laatste technieken voor encryptie en veiligheid. Daarom kunt u met de veiligere mobiele pincode méér geld overboeken dan met de oude pincode:

  • Tot € 25.000* : u kunt de daglimiet zelf instellen.
  • Er is geen verschil meer tussen bekende én onbekende rekeningen: u kunt naar onbekende rekeningen standaard met mobiele pincode ondertekenen.


De wijziging zit dus vooral aan de achterkant. U als klant zal er weinig van merken: u kunt nog steeds op dezelfde wijze inloggen, aanmelden en opdrachten bevestigen met mobiele pincode, vingerafdruk of digipas. U ziet nog steeds dezelfde schermen met dezelfde mogelijkheden als voorheen.

* Goed om te weten: de in de app ingestelde daglimiet geldt voor alle betalingen die u op die dag verzendt, binnen alle omgevingen die u gebruikt. Dus voor zowel ASN Mobiel Bankieren als binnen ASN Online Bankieren.

Veilig mobiel bankieren

ASN Mobiel Bankieren is net zo veilig ASN Online Bankieren via uw computer. Op het moment dat de app niet meer actief (zichtbaar) is, blijft deze op de achtergrond nog één minuut actief zodat u makkelijk tussen uw apps kunt switchen. Na deze minuut wordt u automatisch uitgelogd en worden al uw financiële gegevens in de app gewist. De financiële gegevens worden niet op uw toestel opgeslagen.