Orderen beleggen

U kunt participaties (aandelen) van het ASN Beleggingsfonds aan- en verkopen. U logt in op ASN Online Bankieren of in de App ASN Mobiel Bankieren. Vandaaruit start u met beleggen. De opbrengst van een verkoop gaat naar het spaardeel van uw ASN Beleggingsrekening of rekening ASN Doelbeleggen.

Op deze pagina leest u hoe het aan- en verkopen van fondsen binnen ASN Online Bankieren of ASN Mobiel Bankieren werkt.

  • Op één dag fondsen aan- en verkopen
    Alle orders die u op een beursdag voor 15:00 uur doorgeeft, worden de eerst volgende beursdag uitgevoerd. Een ruilorder wordt over twee dagen verdeeld.

  • De toekomstige opbrengst
    Bij verkoop van alle participaties kunt u de opbrengst van uw verkoopopdracht direct voor 90% gebruiken om nieuwe fondsen mee aan te kopen. Verkoopt u een deel van uw participaties dan kunt u 100% van de opbrengst gebruiken.

Verwerkingstijden van verschillende soorten orders

Soort order Uitvoering
Eén fonds aankopen op een beursdag voor 15:00 uur. De order wordt direct geplaatst bij voldoende saldo op de geldrekening. Anders wordt de order niet geaccepteerd.
Meerdere fondsen aankopen. Gedurende de gehele dag meerdere losse opdrachten doorgeven en verzenden.
Fondsen aan- en verkopen op een beursdag voor 15:00 uur. De uitvoering van de aan- en verkopen vindt de eerst komende beursdag plaats.

Tip: Geef eerst de verkopen en daarna de aankopen door. Bij verkoop van alle participaties in een fonds kunt u de toekomstige opbrengst van de verkoop direct voor 90% gebruiken om nieuwe fondsen mee aan te kopen.
Een fonds omruilen voor het andere fonds. Een ruilorder wordt verspreid over twee beursdagen. De uitvoering van de verkoop vindt de eerstvolgende beursdag plaats. De beursdag daarop wordt (van de opbrengst van de verkoop) de aankoop uitgevoerd.

Tip: Zorg voor voldoende saldo op de geldrekening. Bij de aankoop nemen we namelijk 90% van de toekomstige opbrengst van de verkoop mee. De overige 10% moet dus beschikbaar zijn op uw geldrekening.
Een periodieke verkoop doorgeven. De mogelijkheid om periodiek te verkopen is niet meer beschikbaar.
Een periodieke aankoop doorgeven. Op de dag van de periodieke aankoop wordt er gecontroleerd of er voldoende saldo op de geldrekening staat voor de aankoop.

Tip: Zorg een dag van te voren voor voldoende saldo op de geldrekening.

Belangrijkste tips

  • Doet u een aankooporder? Controleer eerst het saldo op uw geldrekening voordat u een aankooporder plaatst. De order wordt direct geplaatst bij voldoende saldo op de geldrekening. Heeft u onvoldoende saldo? Dan wordt de order niet geaccepteerd.
  • Doet u een periodieke opdracht? Zorg ervoor dat u bij een periodieke aankoopopdracht het benodigde bedrag een dag van te voren op de beleggingsrekening heeft staan.
  • Doet u een aan- en verkoop? Geef bij het inleggen van de orders eerst de verkopen en daarna de aankopen door. Verkoopt u alle participaties in een fonds, dan kunt u de toekomstige opbrengst van de verkoop direct voor 90% gebruiken om nieuwe fondsen mee aan te kopen.

, waarmee kunnen we je helpen?