Werken aan een nieuwe, schonere wereld

Samen streven we naar een nieuwe, schonere wereld. Een planeet die we niet opmaken en uitputten, maar juist respecteren en koesteren. Met duurzame energie, voldoende en diverse natuur en een volledige kringloopeconomie. Zodat de aarde leefbaar blijft, voor nu en voor later.

We doen het samen

En daar kunnen we allemaal ons steentje aan bijdragen. Bijvoorbeeld door te bankieren bij een duurzame bank. Want met het geld dat onze klanten ons toevertrouwen werken wij aan die nieuwe, schonere wereld. Hoe we dat doen? Je leest het hieronder.

Zo werken we aan een nieuwe, schonere wereld:

SW landingspagina - plasticvervuiling

Plasticvervuiling

Wij zetten een nieuwe stap in de strijd tegen plasticvervuiling. We introduceren een eigen plasticbeleid en ondertekenen het Plastic Pact. En bekijk wat je zelf kan doen.

Lees meer

SW landingspagina - klimaatdoel

Ons ambitieuze klimaatdoel

Wist je dat het geld op je ASN-rekening 71% minder CO2-uitstoot veroorzaakt dan bij een gemiddelde Nederlandse bank? Dat krijgen we onder andere voor elkaar door onze ambiteuze klimaatdoelstelling.

Lees meer

SW landingspagina - herstel biodiversiteit

Herstel van de biodiversiteit

Per jaar verdwijnt er bijna 8,8 miljoen hectare natuurlijk bos. Het leefgebied van mensen, dieren en planten wordt bedreigd. Wat kunnen we doen om de biodiversiteit te herstellen?

Lees meer

SW landingspagina - waterkwaliteit

Onderzoek naar waterkwaliteit

Nederland is een waterland, maar de waterkwaliteit staat zwaar onder druk. Talloze sloten, beken, grachten en kleine plassen vallen buiten de huidige rapportages over waterkwaliteit. ASN Bank maakt het onderzoek naar de waterkwaliteit mogelijk.

Lees meer

SW landingspagina - onderwaternatuur

Duurzame energie én natuurversterking

Wij maakten De Rijke Noordzee mogelijk. Dit is een uniek project voor de versterking van de onderwaternatuur. In windpark Luchterduinen werden verschillende soorten kunstriffen geplaatst en oesters uitgezet.

Lees meer

SW landingspagina - Klimaatakkoord

Klimaatakkoord

‘Het Klimaatakkoord is nodig, maar we kunnen ons niet veroorloven om hierop te wachten om in actie te komen.’ Dit zegt directeur Arie Koornneef in deze video als reactie op het Klimaatakkoord.

Lees meer