ASN Bank - Voor de wereld van morgen
Je spaargeld voor later kan nu al goed doen

ASN Jeugdsparen

Een spaarrekening voor je kind: ASN Jeugdsparen

 • Open nu ASN Jeugdsparen en wij planten een boom voor je (klein)kind!*
 • Sparen voor de toekomst van je kind
 • Met een variabele rente van 1,5%**. Nu hoger dan op elke andere jeugdspaarrekening.
 • Bijstorten wanneer je wilt
 • Op de 18e verjaardag komt het spaargeld vrij

*Zie actievoorwaarden
**Rente op jaarbasis vanaf 2 maart 2017 (rentewijzigingen voorbehouden).

Sparen voor de toekomst van je kind

Je kind een financieel steuntje in de rug geven op zijn of haar 18e verjaardag is geen overbodige luxe. Voor een studie, een wereldreis, of misschien wel de aankoop van een woning. Met ASN Jeugdsparen open je eenvoudig een spaarrekening voor je kind en leg je flexibel geld in om hem of haar een goede start te geven in deze nieuwe levensfase.

Actie: open ASN Jeugdsparen en wij planten een boom voor je (klein)kind!

Je spaart voor de toekomst van je (klein)kind. Maar als je spaart met ASN Bank, spaar je ook voor de toekomst van de wereld. Want als je vóór 14 juli 2017 ASN Jeugdsparen opent en de rekening actief in gebruik neemt, planten wij een boom voor je (klein)kind in het ASN Bos*.

Gouden Jeugdspaarrente Award

Spaarrente.nl bekroonde ASN Jeugdsparen (december 2016) met de Gouden Jeugdspaarrente Award. Dit schreef spaarrente.nl over ASN Jeugdsparen: “Deze rekening bood het hele jaar de hoogste rente en is gedurende het hele jaar met slechts 0,2 procentpunt gedaald. Dit terwijl de rentes op jeugdspaarrekeningen van januari tot en met december 2016 gemiddeld met 0,4 procentpunt zijn gedaald.”

ASN Jeugdsparen helpt meer kinderen

Steun het Nationaal Fonds Kinderhulp met ASN Jeugdsparen

Met ASN Jeugdsparen investeer je in de toekomst van je kind, maar ook in de toekomst van andere kinderen. Want via ASN Jeugdsparen steun je kinderprojecten van Cordaid Kinderstem en Nationaal Fonds Kinderhulp, zonder dat het je iets extra’s kost. Voor elke nieuwe rekening ASN Jeugdsparen doneren wij namelijk € 5 aan Cordaid en € 5 aan Kinderhulp. Daarnaast schenken we elke organisatie jaarlijks een donatie. De omvang daarvan is gelijk aan 0,05% van het gemiddelde spaarsaldo op alle rekeningen ASN Jeugdsparen in dat jaar, met een minimum van € 100.000. Over 2016 leverde dit een donatie van ruim € 390.000 op voor Cordaid en Kinderhulp samen. Deze schenkingen van ASN Bank komen ten goede aan kinderprojecten in Afrika en in Nederland.


Spaargeld komt vrij op 18e verjaardag

De rekening ASN Jeugdsparen staat op naam van je kind. Tot zijn of haar achttiende verjaardag staat het geld vast en kan de rekening niet opgeheven worden. Tussentijds opnemen kan alleen voor aantoonbare studiekosten vanaf het voortgezet onderwijs of bij overlijden. Op de achttiende verjaardag krijgt je kind als enige de beschikking over het spaargeld.

Makkelijk inleggen en belastingvrij schenken

Wanneer je spaart met ASN Jeugdsparen, mag je zoveel geld inleggen als je maar wilt en wanneer je maar wilt. Als je elke maand een vast bedrag wilt sparen, dan kan dat natuurlijk ook. Bedenk bovendien dat je je kinderen of kleinkinderen elk jaar een bepaald bedrag belastingvrij mag schenken.

Lees de actuele regels op de website van de Belastingdienst. Gespaard geld voor minderjarige kinderen telt bij aan het vermogen van de ouders.

Opa en oma opgelet!

Een spaarrekening openen voor je kleinkind kan natuurlijk ook. Let er dan wel op dat je bij het openen van de rekening de gegevens van de ouders of wettelijk vertegenwoordigers invult. En houd er rekening mee dat de ouders of wettelijk vertegenwoordigers de overeenkomst moeten ondertekenen.

Open je rekening ASN Jeugdsparen

 • Open de rekening online of schriftelijk.
 • Je krijgt direct je rekeningnummer per e-mail als je de rekening online opent.
 • Als je de rekening schriftelijk opent ontvang je een overeenkomst per post. Stuur deze dan getekend terug.
 • Als dit de eerste ASN-rekening is waar je toegang toe krijgt, vragen we jou als wettelijke vertegenwoordiger om je eerst te identificeren.
 • Als je ASN Online Bankieren hebt aangevraagd, ontvang je je wachtwoord per post.
 • Je spaart nu voor je (klein)kind bij de grootste duurzame bank in Nederland!

© 2017 ASN Bank    |    Disclaimer    |    Privacy    |    Voorwaarden    |    Dienstenwijzer    |    Sitemap