Houd codes geheim

Geef je codes, zoals je pincode, toegangsnaam/wachtwoord en de gegevens van je ASN Digipas, nooit aan anderen.

Bescherm je codes

Zorg dat niemand je beveiligingscodes te weten kan komen. Denk daarbij aan de pincodes voor je betaalpas en creditcard, App ASN Mobiel Bankieren, ASN Digipas en je toegangsnaam/wachtwoord. Houd ook de gegevens geheim waarmee je apps kunt aankopen binnen Apple, Android en Windows stores.

Gebruik je codes alleen zelf

Gebruik je codes alleen zelf en op de manier die wij aangeven. Je leest er meer over in de voorwaarden van de rekeningen die je bij ons hebt.

Schrijf je codes niet op

Schrijf of sla je codes niet op. Kun je ze echt niet onthouden? Dan mag je ze alleen bewaren in een vorm die jij kunt ontcijferen. Bewaar die informatie niet bij je betaalpas, creditcard of bij computer, tablet of mobiel waarmee je je bankzaken regelt.

Kies een moeilijke code

Kan je zelf een beveiligingscode kiezen? Kies dan een code die niet makkelijk te raden is. Gebruik bijvoorbeeld geen geboortejaar, naam van een familielid of postcode.

Laat niemand meekijken

Zorg dat niemand kan meekijken als je je beveiligingscodes intikt. Dat geldt voor je pincodes en voor alle andere codes die je gebruikt bij elektronisch betalen en bij ASN Online Bankieren of Mobiel Bankieren.

Geef je codes nooit door

Geef je beveiligingscodes nooit door aan de telefoon, via e-mail of op een andere manier. ASN Bank vraagt je nooit om je codes, ASN Digipas, betaalpas of creditcard. Niet aan de telefoon, niet in een e-mail of SMS en niet in een brief.

, waarmee kunnen we je helpen?