Hoe herken je internetcriminaliteit?

ASN Bank vindt veilig online bankieren heel belangrijk. Samen kunnen wij daarvoor zorgen. Wij doen alles om je gegevens te beschermen, veilig en betrouwbaar te verwerken en te onderhouden. Wij vragen je alert te zijn op internetcriminaliteit.

Voorkom dat internetcriminelen oneigenlijk gebruik maken van je ASN rekening(en) via internet. Er zijn verschillende manieren waarop internetcriminelen geld afhandig proberen te maken. Ze nemen bijvoorbeeld contact met klanten op via e-mail. En ze bouwen websites die sterk lijken op de website van ASN Bank.

Op deze wijze proberen ze inloggegevens en pincodes te ontfutselen. Internetcriminelen zijn ook in staat je computer binnen te dringen wanneer deze besmet is met een virus. Zonder dat je het merkt zijn ze in staat mee te kijken tijdens het gebruik van een computer.

Valse e-mail

Open
Een valse e-mail is een e-mail waarin je wordt gevraagd je inloggegevens of andere persoonlijke gegeven terug te sturen of in te voeren op een malafide website. Phishing is de algemene term die wordt gebruikt als een internetcrimineel gegevens probeert te ontfutselen. Helaas kunnen wij valse e-mails van internetcriminelen meestal niet voorkomen. Wel vertellen wij je graag hoe je het beste kunt reageren op een valse e-mail. Lees meer over valse e-mails.

Herken afwijkingen bij ondertekenen met de ASN Digipas

Open
De ASN Digipas is een betaalinstrument en gebruik je wanneer je een ASN Bankrekening of ASN Jongerenrekening hebt, altijd op vaste momenten, in het ASN Online Bankieren of binnen Mobiel Bankieren. Lees meer over ondertekenen met de ASN Digipas en veiligheid.

Virus

Open
Een computervirus is een vorm van schadelijke software. Internetcriminelen zijn in staat je computer binnen te dringen wanneer deze besmet is met een virus. Een veel voorkomend virus is een Trojaans paard. Dit virus lijkt een nuttig programma terwijl het verborgen elementen bevat die schade kunnen aanrichten aan een computer. Lees meer over computervirussen.

Valse bank apps

Open
Wij willen onze klanten waarschuwen voor fraude met valse bank apps. Bij deze vorm van fraude lijkt het alsof een fraudeur via een mobiel bankieren app een bedrag naar je over maakt, terwijl er in principe niets wordt overgeboekt. Lees meer over valse bank apps.

, waarmee kunnen we je helpen?