Reactie van ASN Bank op doorrekening ontwerp Klimaatakkoord

13 maart 2019

Het Planbureau voor de Leefomgeving en het Centraal Planbureau hebben vandaag de doorrekening van het concept Klimaatakkoord gepresenteerd. Hierin staan de plannen die in 2030 moeten leiden tot de helft minder CO2-uitstoot ten opzichte van het jaar 1990.

Arie Koornneef, directeur van ASN Bank over het akkoord: ‘Het Klimaatakkoord is nodig, maar we kunnen ons niet veroorloven om hierop te wachten om in actie te komen. Wij laten zien dat werken aan een beter klimaat vandaag al kan. Het is tijd dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt. Dat zijn we aan onszelf en de volgende generaties verplicht.’

Bekijk of lees de hele reactie van ASN Bank op het Klimaatakkoord hieronder:

Oeps! Geen video

Je kunt de video over dit onderwerp niet kijken omdat je een vereiste cookie hebt uitgeschakeld. Toch zien?
Kies een andere cookie-instelling
Of kijk deze video op youtube.com

‘Nederland verduurzamen en de CO2-uitstoot naar beneden brengen is een grote opgave. Maar we hebben voor grotere uitdagingen gestaan. Na de Watersnoodramp bouwden we de Deltawerken. We hebben Nederland in 10 jaar tijd van een volledig aardgasnetwerk voorzien. Waarom zou het ons nu niet lukken om in 11 jaar tijd om te schakelen naar duurzame energie? Resultaten uit het verleden bieden echt hoop voor de toekomst.

Het uitvoeren van het klimaatakkoord schept ook kansen voor werkgelegenheid, innovatie en onderwijs. Als we een serieuze koploper worden in de strijd tegen klimaatverandering kan dat ook economisch voordeel opleveren. En het voorkomt hogere kosten op lange termijn.

De tijd van praten in problemen is voorbij. Niet polariseren maar zoeken naar verbinding. Handen uit de mouwen en samen aan de slag. Het klimaatakkoord is nodig, maar we kunnen het ons niet veroorloven om hierop te wachten om in actie te komen. Met daarbij een eerlijke verdeling van de lusten en de lasten.

Veel maatregelen leveren niet alleen resultaten op voor de lange termijn, maar ook direct. Denk aan een energiezuinig huis, dat is duurzaam, comfortabeler en levert een lage energierekening op. De kosten van het klimaatakkoord mogen niet zorgen voor hogere woonlasten van de burger.

Daarom helpt ASN Bank, als onderdeel van de Volksbank, mensen duurzamer te wonen: onder andere met een duurzame hypotheek. Wij laten op deze manier zien dat werken aan een beter klimaat vandaag al kan.

Het is tijd dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt. Dat zijn we aan onszelf en de volgende generaties verplicht.’

Delen op: