iDIN - een nieuwe manier om in te loggen

Den Haag • 11 november 2016

Met iDIN log je in bij overheidsorganisaties, verzekeringsmaatschappijen of webwinkels met de vertrouwde manier van inloggen via je bank. Ook ASN-klanten kunnen gebruik maken van iDIN.

Wat is iDIN?

iDIN is een veilige manier van inloggen die sterk lijkt op iDEAL. Je maakt gebruik van de vertrouwde inlogmethode van je bank om in te loggen bij overheidsorganisaties, verzekeringsmaatschappijen of webwinkels. Je hoeft daarmee niet meer voor elke webshop andere inloggegevens te onthouden. En een webshop heeft bijvoorbeeld direct je adresgegevens om je bestelling naar toe te sturen. Je herkent iDIN aan het logo:

Hoe werkt iDIN?

iDIN werkt heel eenvoudig. Vanaf de website van de overheidsinstantie of webshop log je in met iDIN. De eerste keer dat je inlogt bij een overheidsdienst of webshop, geven wij een aantal gegevens van je door. Welke gegevens dat zijn zie je nadat je bent ingelogd. Wij geven die gegevens pas door nadat je hebt aangegeven dat je ons toestaat om die gegevens door te sturen. De volgende keer dat je via ASN Bank inlogt met iDIN op die website, herkent de aanbieder je direct.

Bekijk hier een video over iDIN.

Is iDIN veilig?

iDIN is veilig. Het is goed om te weten dat wij nooit financiële gegevens doorgeven en dat een webshop nooit toegang heeft tot je bankomgeving. Het is wel belangrijk dat je zelf ook veilig omgaat met je inloggegevens. Je doet dat bijvoorbeeld door te letten op het volgende:

Controleer het webadres van de iDIN-inlogpagina van je bank, vóórdat je je inloggegevens invult. Staat hier het vertrouwde vaste webadres voor internetbankieren met de volledige naam van je bank?

  • Controleer het groene hangslot van het webadres.
  • Log nooit in via een link die je per e-mail toegestuurd is.
  • Bij twijfel: bel je bank!

Meer over veilig bankieren.

Meer informatie over iDin vind je op de website van de Betaalvereniging Nederland.

Delen op: