Fijne feestdagen met de ASN Duurzame Cadeaugids

Den Haag • 23 november 2022

Het wordt vroeger donker, de pepernoten liggen in de supermarkt en steeds meer lampjes versieren de buurt. Dat betekent maar één ding; de feestdagen komen eraan. Samenzijn en lekker eten horen daarbij, net als elkaar verwennen met een cadeau. Maar hoe zorg je nu dat jouw cadeau niet alleen de ontvanger, maar ook de planeet gelukkig maakt? Om daarbij te helpen presenteert ASN Bank voor het tweede jaar de ASN Duurzame Cadeaugids. Deze gids bevat 40 cadeautips met voor ieder wat wils - van beauty en fashion tot food en interieur. Zo maak je iemand anders blij én de wereld een beetje mooier.

ASN Bank wil een duurzaam leven voor heel Nederland bereikbaar maken. Traditiegetrouw is december een maand waarin we elkaar meer cadeaus geven vanwege de feestdagen. Daarom brengen we opnieuw de ASN Duurzame Cadeaugids uit, met cadeaus van duurzame ondernemers én 10 tips om een duurzamer cadeau te kopen. Een cadeau hoeft natuurlijk niet perse nieuw te zijn. Tweedehands is ook een optie, zeker in deze tijd waarin we nog beter op onze uitgaven letten.

Ondernemers bieden korting

De cadeaus zijn producten van duurzame ondernemers die aangesloten zijn bij het ondernemersnetwerk van ASN Bank. De producten passen in de categorieën duurzame verzorgingsproducten, duurzame lekkernijen, duurzaam huis en tuinproducten en duurzame kleding en accessoires. Veel van de ondernemers bieden tot eind december korting aan met een ASN kortingscode.

Van zoldercadeau tot creatieve verpakking

Cadeaus kopen en krijgen kan op allerlei manieren duurzamer dan je wellicht had gedacht. Op de ’10 tips’ pagina lees je waar je aan kunt denken. Bijvoorbeeld het vragen van een verlanglijstje, zodat je iets geeft dat iemand écht wil hebben. En heb je al gekeken of het ook tweedehands verkrijgbaar is? Of geef juist een ervaring, een donatie aan een goed doel of een zelfgemaakt product als cadeau. De aandacht die je eraan geeft is wat een cadeau mooi maakt.

Meer advies over duurzame producten?

Ben je niet op zoek naar duurzame cadeaus, maar wil je wel weten of jouw chocolade, koffie, jeans en sneakers duurzaam zijn volgens ASN Bank? We zochten dit tot op de bodem voor je uit, op de pagina duurzame keuzes vind je meer informatie

Delen op: