Zo verjaag je het verveelspook

Voorlopig speelt ons leven zich voornamelijk in en om ons huis af. Het corona virus vraagt om veel aanpassingen. Nieuwe manieren van (thuis)werken, kinderen die niet (elke dag) naar school gaan en geen vakanties buiten huis of uitjes. Dat is in veel gevallen een hele uitdaging! Want hoe besteed je alle vrije uren thuis en hoe voorkom je verveling?

Tips van onze maatschappelijke partners

Daar weten onze maatschappelijke partners wel raad mee. Wij zetten de tips van War Child, Natuur & Milieu, Stichting de Noordzee en IVN op een rijtje, zodat je kinderen zich uren kunnen vermaken. Zo kun jij rustig verder werken of eens in een ontspannend boek duiken.

TeamUp Thuis met War Child

War Child weet als geen ander hoe kinderen in moeilijke tijden gesteund kunnen worden. Normaal gesproken organiseren zij het TeamUp-programma voor gevluchte kinderen in Nederland. Gestructureerde sport-, spel- en bewegingsactiviteiten waardoor deze kinderen leren hoe ze met hun gevoel moeten omgaan. Omdat alle Nederlandse kinderen momenteel thuiszitten is dit programma ook voor hen geschikt gemaakt. TeamUp Thuis biedt simpele, veilige en bovenal leuke online oefeningen voor thuis. Ook meedoen? Volg de TeamUp Thuis instructiefilmpjes via War Child.

Duurzame kinderactiviteiten van Natuur & Milieu

Heb je een tuin of balkon? Dan is dit het perfecte moment om daar wat werk te verzetten: maak jouw buitenruimte bijvriendelijk! Natuur & Milieu geeft tips om hier mee aan de slag te gaan. Plaats bijvoorbeeld bijenlokkers in je tuin, maak je eigen bijenhotel en laat onkruid beheerst groeien. Daarnaast zijn er nog tal van tips voor duurzame kinderactiviteiten. Help mee aan een schone buurt of wees creatief met knutselen. Leer over de natuur en het klimaat met Freek Vonk of ga samen veganistisch bakken. Neem een kijkje op de Duurzame Kinderactiviteiten pagina van Natuur & Milieu voor alle tips.

Leer over (Stichting) de Noordzee

Wie de zee mist knapt misschien een beetje op van de drie toffe lessen van Stichting de Noordzee. Je kunt namelijk leren over de bewoners van de Noordzee, de beweging van eb en vloed, en het voedselweb. Leuke en educatieve opdrachten voor jonge zeeliefhebbers dus. En voor de allerjongsten is er een Noordzeebewonerskleurplaat. Zo kom je toch dicht bij de zee.

Groen om te doen met IVN

In deze periode is het belangrijk om goed voor jezelf en elkaar te zorgen. De natuur kan je hierbij helpen: in je huis, in je tuin, of op je balkon. Met #groenomtedoen biedt IVN inspiratie om coronaproof te genieten van de natuur. Elke dag vind je op de website en op social media een nieuwe groene tip. Veilig, vrolijk en makkelijk om uit te voeren met je kinderen of familie. Juist die dagelijkse dosis heeft een gunstig effect op je.

Kinderen aan de slag? Tijd voor jezelf!

Zijn je kinderen zoet met de bovenstaande activiteiten? En heb je zelf ook even behoefte aan ontspanning? Tijd voor de onderstaande duurzame bezigheden van onze collega’s van Voor de Wereld van Morgen:

ASN Bank werkt samen met partners

Door samen te werken bereik je meer. Dat is de insteek die ASN Bank al sinds jaar en dag heeft om haar doelen te bereiken. Ons duurzaamheidsbeleid vormt de basis van al onze activiteiten en bestaat uit drie pijlers: mensenrechten, klimaat en biodiversiteit. Bij elke pijler werken we samen met twee maatschappelijke organisaties én de ASN Foundation.

Onze samenwerking met de maatschappelijke organisaties is gekoppeld aan de rekening ASN Ideaalsparen en de particuliere of zakelijke ASN Creditcard. Heb je (een van) deze producten? Dan steunt ASN Bank namens jou duurzame projecten van de maatschappelijk partners. Wil je hier meer over weten? Lees dan verder over onze partners in duurzaamheid.

Delen op:

Dit vind je misschien ook interessant