Veelgestelde vragen over beleggingsvormen

Heb je het webinar bekeken en wil je meer weten over beleggingsvormen? De veelgestelde vragen, met het antwoord, vind je op deze pagina.

De belangrijkste vragen

  • Hoe kijkt ASN Bank aan tegen alternatieven voor beleggen als bitcoins, vastgoed, recreatiewoningen, indexfondsen, zilver en goud, crowdfunding, investeren in individuele aandelen of whiskey?

Oeps! Geen video

Je kunt de video over dit onderwerp niet kijken omdat je een vereiste cookie hebt uitgeschakeld. Toch zien?
Kies een andere cookie-instelling
Of kijk deze video op youtube.com

Hoe kijkt ASN Bank aan tegen alternatieven voor beleggen als bitcoins, vastgoed, recreatiewoningen, indexfondsen, zilver en goud, crowdfunding, investeren in individuele aandelen of whiskey?

Er zijn inderdaad heel veel verschillende zaken waarin je kunt beleggen. Voor ASN Bank is het belangrijk dat het duurzame bedrijven, overheden of projecten zijn die ook nog een mooi financieel rendement maken. Spreiding over verschillende sectoren en regio’s is voor de fondsbeheerder belangrijk. Hiermee beperken we het risico voor onze beleggers en maken we op termijn een mooi rendement. Onze beleggingsfondsen zijn daarom goed gespreid over verschillende bedrijven, sectoren en regio’s.

Het is als klant wel mogelijk om in individuele bedrijven die door ons zijn goedgekeurd te beleggen, maar dat kan niet via ASN Bank. Bij ASN Bank kun je beleggen in de 12 duurzame ASN beleggingsfondsen.

De goedgekeurde bedrijven staan op onze website. Wij investeren bijvoorbeeld ook in een aantal vastgoedontwikkelaars en beheerders zoals Unibail Rodamco Westfield. En via partners houden we ons ook bezig met crowdfunding. Wij zullen niet snel in goud of zilver investeren omdat de winning van deze materialen vaak niet duurzaam is en we investeren ook niet in producenten van alcohol.

ETF’s of indexfondsen zijn fondsen die een index volgen. Voor ASN is belangrijk dat wij vrij zijn om duurzame bedrijven te selecteren en uit te sluiten als wij van mening zijn dat daar aanleiding voor is. Een indexfonds of ETF past hier niet omdat hier vaak bedrijven in zitten die niet voldoen aan onze duurzaamheidscriteria.

Tot slot is de vraag gesteld wat wij vinden van beleggen in bitcoins. Bitcoins zien we meer als een technische oplossing en een ruilmiddel en niet als een bedrijf of een project dat duurzaamheid bevordert. Ook zijn we nog niet overtuigd dat de veiligheidsissues van bitcoins zijn opgelost. Tot slot is er op dit soort beleggingen zeer beperkt toezicht door de toezichthouders.

Lijst met goedgekeurde bedrijven door ASN Bank

Meer lezen over beleggen?

Heb je nog niet eerder belegd? Of wil je meer weten over hoe je bij ASN Bank duurzaam kunt beleggen? Lees dan meer over:

Webinar: Meer doen met je spaargeld?
Starten met beleggen
Lange termijn beleggen
Kosten van beleggen