Wat de oorlog in Oekraïne betekent voor onze beleggingsfondsen

De ontwikkelingen in Oekraïne volgen we met schrik en ontzetting. Wij leven mee met alle mensen die door deze oorlog geraakt worden en hebben grote zorgen over de gevolgen.

Duurzaam beleggen betekent voor ons naast aandacht hebben voor klimaat en biodiversiteit ook verantwoordelijkheid nemen voor mensenrechten, veiligheid en vrede. De duurzame ASN fondsen beleggen daarom niet in wapens en alle landen worden beoordeeld op mensenrechten en veiligheid. Dit verklaart ook dat geen van de ASN beleggingsfondsen in Rusland investeert. Wel zitten er bedrijven in de portefeuilles die via hun handel met een of beide landen gevolgen ondervinden.

Voor de lange termijn blijven de strategie en verwachtingen van de ASN fondsen ongewijzigd. Voor de thema’s waarvoor vanuit de duurzaamheidsaanpak van ASN wordt  gekozen, verwacht de fondsbeheerder (ASN Impact Investors) op de lange termijn een beter rendement. In de portefeuilles wordt mede daarom niet (fors) ingegrepen.

Zowel ASN Impact Investors en ASN Bank blijven de situatie uiteraard nauwlettend volgen. Natuurlijk vanuit onze eigen betrokkenheid, maar ook om te kunnen bepalen of er consequenties zijn voor het beleggingsbeleid.

Lees meer over beleggen bij ASN Bank

Voordelen van lange termijn beleggen
Duurzaam beleggen
Periodiek beleggen
De ASN Beleggingsfondsen

,
waarmee kunnen we je helpen?