Je beleggingen in tijden van corona

De koersen van aandelen op de beurzen zijn de laatste weken wereldwijd fors gedaald. Door de koersdalingen kan de waarde van beleggingen in de ASN Beleggingsfondsen zijn afgenomen. Een waardedaling op korte termijn laat zien hoe belangrijk het is om te kiezen voor een beleggingsstrategie op lange termijn.

We snappen dat je vragen hebt over je beleggingen en het coronavirus. Daarom hebben we de veelgestelde vragen, met antwoord, op een rijtje gezet.

Koersbewegingen horen bij beleggen

Stevige koersbewegingen op de korte termijn komen regelmatig voor bij aandelen. Ze horen bij beleggen. De beurzen verwerken nieuwe informatie razendsnel. Als belegger kun je nauwelijks anticiperen op de ontwikkelingen. Vasthouden aan je beleggingsstrategie is een manier om grip te houden op de risico’s van beleggen. De kans op een goed rendement op de lange termijn wordt niet aangetast door koersschommelingen op korte termijn.

De langetermijnrendementen van de beleggingsfondsen

Verschillende ASN beleggingsfondsen beleggen in aandelen. Per fonds laten we het nettorendement zien per 5 en 10 jaar. Kies je fonds en bekijk wat de verwachting is voor de langetermijn.

ASN Aandelenfonds
ASN Milieu en Waterfonds
ASN Small en Midcapfonds
ASN Mixfonds Zeer Defensief
ASN Mixfonds Defensief
ASN Mixfonds Neutraal
ASN Mixfonds Offensief
ASN Mixfonds Zeer Offensief

Duurzaam fondsmanagement

De ASN Beleggingsfondsen die in aandelen beleggen doen dat in aandelen van bedrijven met een duurzame strategie en een gezonde, solide bedrijfsvoering. De fondsmanager houdt de bedrijven waar je in belegt continu in de gaten. Als het nodig is, onderneemt de fondsmanager actie. Dat is een van de voordelen van fondsbeleggen.

Lees meer over beleggen

De beleggingsfondsen van ASN Bank
Automatisch beleggen
Beleggen met kleine bedragen

, waarmee kunnen we je helpen?