ASN Klimaatbank

Wij noemen ons dé klimaatbank van Nederland. Waarom? Wij scoren als oudste en grootste duurzame bank in Nederland een 9 voor klimaat in de Eerlijke Bankwijzer (december 2017). Ons klimaatbeleid inspireert ook andere banken in de wereld. Dat vinden wij prima. Sterker nog, daar zijn we trots op!

De positieve bijdrage van je geld bij ASN Bank

ASN Bank investeert jouw geld niet in kolen, olie of gas. Maar juist in duurzame bronnen zoals wind- en zonne-energie. En in bedrijven en overheden die vooroplopen als het gaat om klimaat. Daardoor veroorzaakt geld op je ASN-rekening 71% minder CO2-uitstoot dan bij een gemiddelde Nederlandse bank. Met € 1.000 is dat per jaar net zoveel als 195 kilometer autorijden. Of 125 stokjes varkenssaté. Maar ook net zoveel CO2 als 11 bomen per jaar opslurpen. Bron: Rapport Ecofys: Klimaatbenchmark ASN Bank (pdf).

Van klimaatneutraal in 2030…

Wij hebben in 2014 het doel gesteld om in 2030 volledig klimaatneutraal te zijn. Niet alleen met onze bedrijfsvoering. Ook onze financieringen en beleggingen mogen in 2030 geen negatieve invloed hebben op het klimaat. En dat tikt aan, want dat gaat over miljarden euro’s.

...naar klimaatpositief in 2030!

Nu zijn onze financieringen en beleggingen al voor 78,9% klimaatneutraal. De urgentie om binnen veilige grenzen van klimaatverandering te blijven is onverminderd groot. Daarom leggen we de lat weer hoger en stellen onze doelstelling bij: we willen in 2030 klimaatpositief zijn. Dat betekent dat we bijdragen aan verbetering van het klimaat. Daarin zijn we de eerste bank ter wereld. En dat maakt ons dé Klimaatbank van Nederland.

We lopen voorop

We willen met onze klimaataanpak de rest van de financiële sector meekrijgen. Want als maar één bank niet meer in fossiele energie belegt, koopt een andere belegger die aandelen wel. Maar als meer partijen ‘fossiel’ links laten liggen? Dan wordt het minder winstgevend en riskanter om geld te steken in fossiele energie. En dus lastiger om olie, kolen en gas uit de grond te halen.

En er is meer dan alleen het klimaat

Als je kiest voor ASN Bank, kies je ook voor de bank die niet investeert in wapens, altijd rekening houdt met het welzijn van dieren en niet doet aan bonussen. Niet voor niets scoren wij een 10 voor ons wapen- én bonusbeleid in de Eerlijke Bankwijzer. Overstappen naar ASN Bank is zo gepiept. Met de Overstapservice stap je makkelijk over, zonder dat je betalingsverkeer wordt onderbroken.

Klant worden?

Open een betaalrekening

Bankieren met de handige app én rente over je saldo.

Onze betaalrekeningen