ASN Bank - Voor de wereld van morgen
ASN Bank: grootste duurzame bank in Nederland

Wat we doen met je geld

Met geld kun je veel invloed uitoefenen. ASN Bank doet dit door te investeren in mens en milieu. Zo werken wij samen met onze klanten aan een leefbare wereld. Voor onszelf en voor volgende generaties.

Sparen voor jezelf en voor anderen

Als je een spaarrekening bij ASN Bank opent, spaar je met oog voor mens, dier en natuur. Want ASN Bank financiert alleen organisaties, overheden en instellingen die zich aantoonbaar inzetten voor een duurzame samenleving. Zo investeren we in goede, betaalbare woningen doordat we hypotheken van onder andere SNS Bank financieren. En in projecten op het gebied van duurzame energie, zoals windparken, zonne-energieprojecten en installaties voor warmte-koude-opslag. ASN Bank leent ook geld uit aan overheden van landen die voldoen aan onze strikte duurzaamheidscriteria.

Hier kun je zien waar wij het spaargeld in 2016 hebben uitgezet.

Goedgekeurde landen

Staatsleningen zijn leningen aan overheden van landen. We beleggen alleen in staatsobligaties in euro’s. De landen die deze uitgeven, beoordelen wij op onze duurzaamheidscriteria. Deze landen hebben we goedgekeurd:

Landen

Beleggen in vooruitgang

Als je belegt bij ASN Bank, streef je naar een optimaal rendement. En stimuleer je duurzame ontwikkeling. Je belegt in ondernemingen, overheden en projecten die mensen- en arbeidsrechten, natuur en klimaat bevorderen. En die niet actief zijn in bijvoorbeeld wapens, kinderarbeid en fossiele brandstoffen. Zowel particuliere als zakelijke beleggers kunnen beleggen in onze duurzame ASN Beleggingsfondsen.


© 2017 ASN Bank    |    Disclaimer    |    Privacy    |    Voorwaarden    |    Dienstenwijzer    |    Sitemap