ASN Bank - Voor de wereld van morgen
Nu Groene Vakantiegids 2014 cadeau

Lees voor

ASN Jeugdsparen

Met ASN Jeugdsparen verrast u uw (klein)kind op zijn of haar achttiende verjaardag met een mooi bedrag. Wij bieden u een goede rente, verdiend zonder investeringen in onder andere kinderarbeid.


Open deze rekening en ontvang de Groene Vakantiegids cadeau

In de Groene Vakantiegids ontdekt u de leukste en lekkerste duurzame adressen in de Benelux.
U krijgt de gids van 414 pagina’s cadeau als u deze rekening opent en daar tenminste € 500 op stort.

Lees meer over de actie.


Uw voordelen op een rij

  • Variabele rente: 2,5%*.
  • Sparen voor de toekomst van uw (klein)kind.
  • U steunt automatisch straatkinderprojecten
  • Zonder beperkingen bijstorten.

* Alle rentetarieven met ingang van 22 augustus 2013 (wijzigingen voorbehouden).

Eerlijke, goede rente

De ASN Bank selecteert met zorg bedrijven waarin ze investeert om uw rente te verdienen. Organisaties die gebruikmaken van kinderarbeid sluiten we per definitie uit. Hierdoor draagt het spaargeld van uw (klein)kind bij aan de wereld van morgen.

Speciale rekening op naam van uw (klein)kind

De rekening ASN Jeugdsparen staat op naam van het kind (van 0 tot 18 jaar). Tot zijn of haar achttiende verjaardag staat het geld vast. Tussentijds opnemen van spaartegoed is niet mogelijk, behalve voor aantoonbare studiekosten vanaf het voortgezet onderwijs.

€ 10 voor Cordaid

Via ASN Jeugdsparen steunt u kinderprojecten van Cordaid Kinderstem en Cordaid Memisa. Per geopende Jeugdspaarrekening doneren wij uit "eigen portemonnee" € 10,- aan Cordaid. Daarnaast schenken we elk jaar een percentage van de totale inleg op ASN Jeugdsparen, eveneens uit ons eigen vermogen. Deze schenkingen komen ten goede aan kinderprojecten van Cordaid in de Centraal-Afrikaanse Republiek en Congo.

Gemakkelijk automatisch sparen

Wanneer u ons opdracht geeft tot een automatisch incasso (pdf-bestand), groeit het "startkapitaal" van uw (klein)kind vanzelf.

Opa en oma opgelet!

Wilt u een jeugdspaarrekening openen voor uw kleinkind? Houdt u er dan rekening mee dat de ouders - als wettelijk vertegenwoordigers van hun minderjarige kinderen - verplicht zijn schriftelijk toestemming te geven voor het openen van zo'n rekening.

ASN Jeugdsparen en de belasting

Voor de heffing van inkomstenbelasting wordt spaargeld van kinderen in box 3 bij het vermogen van de ouders geteld. Ouders betalen dus ook belasting over het spaargeld van hun kinderen. Daarbij geldt een basisvrijstelling van € 21.139 (2013) per persoon. Voor fiscale partners bedraagt deze vrijstelling € 42.278. U betaalt 1,2% vermogensrendementsheffing over het bedrag dat boven de basisvrijstelling uitkomt.

Schenkingen zijn in principe belast met schenkingsrecht. Dat geldt ook als u voor uw kinderen spaart. Ouders kunnen elk jaar een bepaald bedrag aan hun kind schenken zonder dat de fiscus daarover schenkingsrecht heft. In 2013 is dat € 5.141. Dit bedrag geldt per kind. Grootouders en andere personen kunnen jaarlijks € 2.057 (2013) belastingvrij schenken.

Meer informatie vindt u bij de Belastingdienst.

Vragen of een rekening openen?

  • Heeft u vragen? Bel dan gratis 0800 - 03 80. Of lees meer in de brochure
  • Wilt u een rekening openen? Dit kan online of schriftelijk.© 2014 ASN Bank    |    Disclaimer    |    Privacy    |    Voorwaarden    |    Dienstenwijzer    |    Sitemap