ASN Bank - Voor de wereld van morgen
Wie hart heeft voor de wereld, zorgt voor het klimaat

Lees voor

ASN Jeugdsparen

Met ASN Jeugdsparen verrast u uw (klein)kind op zijn of haar achttiende verjaardag met een mooi bedrag. Wij bieden u een goede rente, verdiend zonder investeringen in onder andere kinderarbeid.


Uw voordelen op een rij

  • Variabele rente: 2,2%*.
  • Sparen voor de toekomst van uw (klein)kind.
  • U steunt automatisch kinderprojecten
  • Zonder beperkingen bijstorten.

* Alle rentetarieven met ingang van 23 juli 2014 (wijzigingen voorbehouden).

Eerlijke, goede rente

De ASN Bank selecteert met zorg bedrijven waarin ze investeert om uw rente te verdienen. Organisaties die gebruikmaken van kinderarbeid sluiten we per definitie uit. Hierdoor draagt het spaargeld van uw (klein)kind bij aan de wereld van morgen.

Speciale rekening op naam van uw (klein)kind

De rekening ASN Jeugdsparen staat op naam van het kind (van 0 tot 18 jaar). Tot zijn of haar achttiende verjaardag staat het geld vast. Tussentijds opnemen van spaartegoed is niet mogelijk, behalve voor aantoonbare studiekosten vanaf het voortgezet onderwijs.

Donatie voor Cordaid en Nationaal Fonds Kinderhulp

Via ASN Jeugdsparen steunt u kinderprojecten van Cordaid Kinderstem, Cordaid Memisa en Nationaal Fonds Kinderhulp. Per geopende rekening ASN Jeugdsparen doneren wij, een bedrag aan deze organisaties. Daarnaast schenken we elk jaar een percentage van de totale inleg op ASN Jeugdsparen. Deze schenkingen van de ASN Bank komen ten goede aan kinderprojecten in Afrika en in Nederland.

Lees meer over de projecten voor kinderen.


Gemakkelijk automatisch sparen

Wanneer u ons opdracht geeft tot een automatisch incasso (pdf-bestand), groeit het "startkapitaal" van uw (klein)kind vanzelf.

Opa en oma opgelet!

Wilt u een jeugdspaarrekening openen voor uw kleinkind? Houdt u er dan rekening mee dat de ouders - als wettelijk vertegenwoordigers van hun minderjarige kinderen - verplicht zijn schriftelijk toestemming te geven voor het openen van zo'n rekening.

ASN Jeugdsparen en de belasting

Voor de heffing van inkomstenbelasting wordt spaargeld van kinderen in box 3 bij het vermogen van de ouders geteld. Ouders betalen dus ook belasting over het spaargeld van hun kinderen. Daarbij geldt een basisvrijstelling van € 21.139 (2014) per persoon. Voor fiscale partners bedraagt deze vrijstelling € 42.278. U betaalt 1,2% vermogensrendementsheffing over het bedrag dat boven de basisvrijstelling uitkomt.

Schenkingen zijn in principe belast met schenkingsrecht. Dat geldt ook als u voor uw kinderen spaart. Ouders kunnen elk jaar een bepaald bedrag aan hun kind schenken zonder dat de fiscus daarover schenkingsrecht heft. In 2013 is dat € 5.141. Dit bedrag geldt per kind. Grootouders en andere personen kunnen jaarlijks € 2.057 (2014) belastingvrij schenken.

Meer informatie vindt u bij de Belastingdienst.

Vragen of een rekening openen?

  • Heeft u vragen? Bel dan gratis 0800 - 03 80.
  • Wilt u een rekening openen? Dit kan online of schriftelijk.© 2014 ASN Bank    |    Disclaimer    |    Privacy    |    Voorwaarden    |    Dienstenwijzer    |    Sitemap