Lees voor

Duurzame top tien van jongeren

Talenten voor de toekomst logoTien duurzame jongeren mogen zich een jaar lang Talenten voor de Toekomst noemen. Hun namen werden tijdens een feestelijke avond op 3 maart bekendgemaakt in de Torenzaal in Utrecht. De tien werden gekozen uit ruim veertig aanmeldingen van jongeren die een duurzaam initiatief of plan hadden ingestuurd op de website www.talentenvoordetoekomst.nl.

Aanleiding van Talenten voor de Toekomst was de publicatie van de Duurzame 100 in dagblad Trouw. Daarin staan vooral mannen met grijze pakken; het ontbreekt er aan jongeren. Terwijl jongeren de toekomst zijn en dus groot belang hebben bij duurzaamheid. Daarom besloten de ASN Bank, Be More, Timu Kota en Morgen om een talentenjacht voor duurzame jongeren tot 25 jaar te starten.

Meer dan 40 initiatieven

Meer dan veertig jongeren, studenten en middelbare scholieren, meldden zich met een duurzaam idee of initiatief. Daaruit werden vijftien finalisten gekozen. Hun ideeën waren divers. Van een energiezuinige terrasverwarming tot creatief hergebruik van fietsen, en van de herintroductie van de hooikist bij het koken tot een plan om iets te doen aan het ‘plastic continent’ in zee. De finalisten pitchten hun duurzame idee in twee minuten.

Talenten voor de toekomst groepsfoto

Een vierkoppige jury, onder wie ASN Bank-directeur Jeroen Jansen, selecteerde de tien winnaars. Zij ontvangen een jaar lang begeleiding bij hun duurzame project. Bovendien maken ze met Millennium Travels een reis naar Oeganda in het thema Duurzaam Leefmilieu.

Lees meer over de winnende projecten op VoordeWereldvanMorgen.nl.

13 maart 2012

< Naar de pagina Actueel
Twitter icoonHyves icoonFacebook icoonLinkedin icoonPrint icoon
Deel dit artikel via:  


copyright  2014 ASN Bank       |       Disclaimer       |       Privacy       |       Voorwaarden       |       Dienstenwijzer       |       Sitemap