Lees voor

CO2-uitstoot aandelenfondsen gedaald in 2011

Klik om de cijfers in detail te bekijken.De CO2-uitstoot van de beleggingen in de ASN-aandelenfondsen is in 2011 fors gedaald.

De uitstoot van het ASN Duurzaam Aandelenfonds was 68,9% minder dan de vergelijkbare index, de MSCI All World Index. Die van het ASN Duurzaam Small & Midcapfonds was 45,8% minder en van het ASN Milieu & Waterfonds 30,3% minder.

Al onze beleggingsfondsen voldeden daarmee aan de Kyoto-doelstelling dat er wereldwijd in 2012 gemiddeld 5,2% minder CO2 wordt uitgestoten dan in 1990.

Als u klikt op de grafiek (pdf), kunt u de cijfers in details bekijken.

In de eerste helft van het jaar steeg de uitstoot van vooral het ASN Duurzaam Aandelenfonds nog. Wij verwachtten toen dat de economische groei zou aantrekken. Daarom belegden we relatief veel in cyclische bedrijven, zoals DSM, Umicore en Stora Enso. Deze belasten het klimaat vaak sterk. Vanaf augustus bouwden we de belangen in dergelijke ondernemingen fors af. Daarmee daalde de CO2-uitstoot van de fondsen flink.

We zijn blij dat ook de CO2-uitstoot van de MSCI All World Index, die bedrijven wereldwijd vertegenwoordigt, met 10,8% verminderde. Helaas is dat nog lang niet genoeg. Het is belangrijk dat de uitstoot van álle ondernemingen fors daalt voor een positieve invloed op het klimaatprobleem.

Lees meer over onze visie op het klimaat

3 februari 2012

< Naar de pagina Actueel
Twitter icoonHyves icoonFacebook icoonLinkedin icoonPrint icoon
Deel dit artikel via:  


copyright  2014 ASN Bank       |       Disclaimer       |       Privacy       |       Voorwaarden       |       Dienstenwijzer       |       Sitemap